Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Ministar Piletić najavio nastavak programa Zaželi za zapošljavanje gerontodomaćica

Posted On Srijeda, 27 srpnja 2022 12:32
Ministar Piletić u Domu Zadarske županije održao je radni sastanak sa županom Longinom i suradnicima Ministar Piletić u Domu Zadarske županije održao je radni sastanak sa županom Longinom i suradnicima

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u utorak, 26. srpnja boravio je u radnom posjetu Zadarskoj županiji. Uz obilaske Doma Sv. Frane i Centra Mocire, u Domu Zadarske županije održao je radni sastanak sa županom Božidarom Longinom i suradnicima.

Župan Longin ga je upoznao s aktivnostima koje Županija provodi s ciljem potpore kako mladim obiteljima tako i stanovnicima treće životne dobi. Uskoro kreće novi program subvencije stambenih kredita za višečlane obitelji, a jedna od  županijskih mjera koja je posebno dobro prihvaćena jest subvencija za smještaj u privatnim Domovima za starije i nemoćne koja iznosi 800 kuna mjesečno. Uz to, u partnerstvu s općinama pripremljeni su projekti gradnje novih domova za skrb o starijim i nemoćnima u Poličniku, Preku i Sv. Filipu i Jakovu koji će se prijaviti za financiranje preko EU fondova.

Longin je kao jedan od najvažnijih projekata Zadarske županije istaknuo budući Centar za palijativnu skrb u Babindubu za čiju je izgradnju i opremanje Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike osiguralo više od 7 milijuna kuna.

Ministar Piletić u čijoj su pratnji bili državni tajnici Marija Pletikosa, Margareta Mađerić i Dragan Jelić te državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, istaknuo je važnu ulogu Zadarske županije i Grada Zadra u ulaganjima, promicanju i provedbi socijalnih programa i usluga na zadarskom području. Najavio je kako će Ministarstvo i nadalje poticati širenje mreže socijalnih usluga, zapošljavanje teže zapošljivih skupina te voditi posebnu brigu i skrb o najanjivijim skupinama našeg društva.

Ministar je posjetio Dom za odrasle Sv. Frane te Centar za pružanje usluga u zajednici Mocire i tom prilikom najavio daljnja ulaganja i podršku razvoju deinstitucionalizacije. Ujedno je istaknuo kako će se program Zaželi, za zapošljavanje gerontodomaćica koje vode brigu o starijim i nemoćnim osobama provoditi i dalje, najavivši dodjelu ugovora za korisnike s područja Zadarske županije kao i nastavak Programa i u novom financijskom razdoblju 2021.-2027.

Pročitano 258 puta

Zadnje objave

Svečanosti službenog otvaranja nazočili su i svi hrvatski župani
srpnja 27, 2022

Župan Longin na svečanom otvaranju Pelješkog mosta

Dugo vremena jedan projekt nije tako ujedinio Hrvatsku i učinio ponosnima njezine građane…
srpnja 21, 2022

Županija i ove godine dodijelila milijun kuna za ruralni razvoj: Naši su proizvođači napravili impresivan pomak u kvaliteti i marketinškoj prepoznatljivosti

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije i ove je godine…
srpnja 20, 2022

Osigurano 500 tisuća kuna za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije

Zadarska županija nastavlja s poticanjem poslovne aktivnosti pa je objavila Javni poziv…
U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90 milijuna kuna
srpnja 07, 2022

Radovi u tijeku: Sali će dobiti proširenu luku vrijednu 90 milijuna kuna

U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA