Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Ministar Piletić najavio nastavak programa Zaželi za zapošljavanje gerontodomaćica

Posted On Srijeda, 27 srpnja 2022 12:32
Ministar Piletić u Domu Zadarske županije održao je radni sastanak sa županom Longinom i suradnicima Ministar Piletić u Domu Zadarske županije održao je radni sastanak sa županom Longinom i suradnicima

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u utorak, 26. srpnja boravio je u radnom posjetu Zadarskoj županiji. Uz obilaske Doma Sv. Frane i Centra Mocire, u Domu Zadarske županije održao je radni sastanak sa županom Božidarom Longinom i suradnicima.

Župan Longin ga je upoznao s aktivnostima koje Županija provodi s ciljem potpore kako mladim obiteljima tako i stanovnicima treće životne dobi. Uskoro kreće novi program subvencije stambenih kredita za višečlane obitelji, a jedna od  županijskih mjera koja je posebno dobro prihvaćena jest subvencija za smještaj u privatnim Domovima za starije i nemoćne koja iznosi 800 kuna mjesečno. Uz to, u partnerstvu s općinama pripremljeni su projekti gradnje novih domova za skrb o starijim i nemoćnima u Poličniku, Preku i Sv. Filipu i Jakovu koji će se prijaviti za financiranje preko EU fondova.

Longin je kao jedan od najvažnijih projekata Zadarske županije istaknuo budući Centar za palijativnu skrb u Babindubu za čiju je izgradnju i opremanje Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike osiguralo više od 7 milijuna kuna.

Ministar Piletić u čijoj su pratnji bili državni tajnici Marija Pletikosa, Margareta Mađerić i Dragan Jelić te državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, istaknuo je važnu ulogu Zadarske županije i Grada Zadra u ulaganjima, promicanju i provedbi socijalnih programa i usluga na zadarskom području. Najavio je kako će Ministarstvo i nadalje poticati širenje mreže socijalnih usluga, zapošljavanje teže zapošljivih skupina te voditi posebnu brigu i skrb o najanjivijim skupinama našeg društva.

Ministar je posjetio Dom za odrasle Sv. Frane te Centar za pružanje usluga u zajednici Mocire i tom prilikom najavio daljnja ulaganja i podršku razvoju deinstitucionalizacije. Ujedno je istaknuo kako će se program Zaželi, za zapošljavanje gerontodomaćica koje vode brigu o starijim i nemoćnim osobama provoditi i dalje, najavivši dodjelu ugovora za korisnike s područja Zadarske županije kao i nastavak Programa i u novom financijskom razdoblju 2021.-2027.

Pročitano 1119 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA