Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan općine Kolan

Posted On Petak, 15 srpnja 2022 17:15

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća  u  Kolanu na Pagu obilježen je Dan općine Kolan. Među brojnim uzvanicima nazočan je bio i župan Božidar Longin sa svojim zamjenikom Šimom Vickovićem te pročelnikom Ivanom Šimunićem. Nazočan je bio i počasni mještanin Kolana general Mladen Markač,  saborski zastupnik Marin Miletić, čelnici otočnih gradova i općina te brojni drugi uzvanici.

Sa učinjenim u protekloj godini nazočne je upoznao načelnik ove općine Šime Gligora, a laureatima su podijeljene nagrade i priznanja.

Župan Božidar Longin, izaslanik predsjednika Sabora RH Gordana Jandrokovića i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića rekao je kako je ovdašnje stanovništvo  vrlo vrijedno i spremno koristi sve prednosti prostora na kojem živi kako bi si osiguralo sretan i kvalitetan život.

            „Osobito se to odnosi na očuvanje tradicijske djelatnosti, a to su stočarstvo i sirarstvo, ali i njeno povezivanje s turizmom koji se razvija zbog zemljopisno-klimatoloških uvjeta koji su ovdje vrlo povoljni.“, rekao je župan i istaknuo da Županija pruža potpore ruralnom razvoju te pozvao male gospodarstvenike, OPG-ove da ih iskoriste.

„Županija kroz svoje zakonom povjerene zadaće pruža potporu projektima lokalne samouprave pa ću tako spomenuti da i na području ove općine naša Županijska uprava za ceste redovito održava cestovnu infrastrukturu, a prošle godine sufinancirali smo i sanaciju pomorskog dobra. Također, u tekućoj godini financijski smo pomogli i izgradnju dječjeg igrališta u Mandrama koje će danas biti i otvoreno te prepuštenom malenima na uživanje.“- rekao je župan.

Nakon svečane sjednice svečano je otvoreno novouređeno dječje igralište koje je Zadarska županija sufinancirala sa 70.000 kuna.

 

Foto: Jure Orlić

Pročitano 263 puta

Zadnje objave

Svečanosti službenog otvaranja nazočili su i svi hrvatski župani
srpnja 27, 2022

Župan Longin na svečanom otvaranju Pelješkog mosta

Dugo vremena jedan projekt nije tako ujedinio Hrvatsku i učinio ponosnima njezine građane…
srpnja 21, 2022

Županija i ove godine dodijelila milijun kuna za ruralni razvoj: Naši su proizvođači napravili impresivan pomak u kvaliteti i marketinškoj prepoznatljivosti

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije i ove je godine…
srpnja 20, 2022

Osigurano 500 tisuća kuna za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije

Zadarska županija nastavlja s poticanjem poslovne aktivnosti pa je objavila Javni poziv…
U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90 milijuna kuna
srpnja 07, 2022

Radovi u tijeku: Sali će dobiti proširenu luku vrijednu 90 milijuna kuna

U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA