Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan općine Kolan

Posted On Petak, 15 srpnja 2022 17:15

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća  u  Kolanu na Pagu obilježen je Dan općine Kolan. Među brojnim uzvanicima nazočan je bio i župan Božidar Longin sa svojim zamjenikom Šimom Vickovićem te pročelnikom Ivanom Šimunićem. Nazočan je bio i počasni mještanin Kolana general Mladen Markač,  saborski zastupnik Marin Miletić, čelnici otočnih gradova i općina te brojni drugi uzvanici.

Sa učinjenim u protekloj godini nazočne je upoznao načelnik ove općine Šime Gligora, a laureatima su podijeljene nagrade i priznanja.

Župan Božidar Longin, izaslanik predsjednika Sabora RH Gordana Jandrokovića i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića rekao je kako je ovdašnje stanovništvo  vrlo vrijedno i spremno koristi sve prednosti prostora na kojem živi kako bi si osiguralo sretan i kvalitetan život.

            „Osobito se to odnosi na očuvanje tradicijske djelatnosti, a to su stočarstvo i sirarstvo, ali i njeno povezivanje s turizmom koji se razvija zbog zemljopisno-klimatoloških uvjeta koji su ovdje vrlo povoljni.“, rekao je župan i istaknuo da Županija pruža potpore ruralnom razvoju te pozvao male gospodarstvenike, OPG-ove da ih iskoriste.

„Županija kroz svoje zakonom povjerene zadaće pruža potporu projektima lokalne samouprave pa ću tako spomenuti da i na području ove općine naša Županijska uprava za ceste redovito održava cestovnu infrastrukturu, a prošle godine sufinancirali smo i sanaciju pomorskog dobra. Također, u tekućoj godini financijski smo pomogli i izgradnju dječjeg igrališta u Mandrama koje će danas biti i otvoreno te prepuštenom malenima na uživanje.“- rekao je župan.

Nakon svečane sjednice svečano je otvoreno novouređeno dječje igralište koje je Zadarska županija sufinancirala sa 70.000 kuna.

 

Foto: Jure Orlić

Pročitano 1139 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA