Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Gradu Biograd na Moru odobreno 5.066.500,00 kn za projekt „Rekonstrukcija ribarnice Biograd na Moru“

Posted On Petak, 30 srpnja 2021 11:04

U petak, 30.07.2021. godine  u gradskoj vijećnici Grada Biograd na Moru državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Šime Mršić i ravnatelj Uprave ribarstva Ante Mišura uručili su Odluku o dodjeli sredstava u vrijednosti od 5.066.500,00 kn za projekt „Rekonstrukcija ribarnice Biograd na Moru“ nositelja projekta Grad Biograd na Moru prijavljenog na natječaj FLAG-a Lostura unutar mjere M.1.1. Skraćivanje lanaca opskrbe. Uručenju ugovora bili su nazočni župan Božidar Longin i pročelnik UO za pomorsko dobro, more i promet Krešimir Laštro.

Projekt „Rekonstrukcija ribarnice  Biograd na Moru“ nalazi se u samom centru Biograda na Moru te predstavlja jedno od centralnih mjesta života svih mještana i posjetitelja. Lokacija je opremljena komunalnom infrastrukturom (javna elektroenergetska mreža, telekomunikacijska mreža, vodoopskrbni sustav). Postojeća, a i buduća ribarnica nalazi se u zajedničkom prostoru gdje se na jednom mjestu nalazi gradska tržnica i ribarnica. Projektni prijedlog koji je obuhvaćen ovom prijavom projekta odnosi se na Faza 1. radova iz Glavnog projekta koji se sastoje od izvođenja zgrade ribarnice (93,8 m²), rekonstrukcije dijela postojećeg zatvorenog prostora tržnice za prateće prostore ribarnice – garderobe sa sanitarijama i spremište (44,65 m²), natkrivanje prostora tržnice oko ribarnice (195,5 m²) i uređenje obloge poda prostora oko ribarnice, a po završetku građevinskih radova pristupiti će se opremanju objekta sa tehnološkom opremom.

.

„Ovo je samo začetak onoga što planiramo u Biogradu. Cilj nam je izmjestiti lučki promet izvan grada Biograda i izgraditi i ribarsku luku, koja bi uz Gaženicu i Lamjanu bila treća ribarska luka na području naše županije“, rekao je župan Božidar Longin u Biogradu

Ugovor vrijedan 5 milijuna kuna za obnovu ribarnice gradonačelniku Ivanu Knezu uručio je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Šime Mršić.

"Projekt je podijeljen u dvije faze, a u prvoj fazi predviđena je obnova ribarnice. Financira se sredstvima iz EU i nacionalnim sredstvima i to u u kupnom iznosu od 5.066.500,00 kuna", rekao je Mršić. " Europskog novca je 85 %, a državnoga 15 %, dodao je. "Volimo se hvaliti da smo najribarskija županija i nije slučajno da ovaj projekt dolazi u Biograd. Moramo pratiti naše ribare s pratećom infrastrukturom." Ovim skraćujemo lanac opskrbe od ribara do građana.

"Radovi bi trebali početi vrlo skoro, već sada se može krenuti u javnu nabavu i od početka godine može se krenuti s radovima, a predviđeni je završetak do sljedeće sezone." naveo je također Mršić.

"Ovime ćemo dobiti bolje uvjete, dosadašnja ribarnica nije bila adekvatna. Imat ćemo bolje sanitarne uvjete i općenite uvjete nego što je sada. Više neće biti "banaka". Uz kiosk ribarnicu kod hotela IN koje je već opremljena i za koju je u tijeku natječaj Biograd će imati dva objekta za prodaju ribe, naveo je gradonačelnik Ivan Knez. 

Pročitano 676 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA