Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Gradu Biograd na Moru odobreno 5.066.500,00 kn za projekt „Rekonstrukcija ribarnice Biograd na Moru“

Posted On Petak, 30 srpnja 2021 11:04

U petak, 30.07.2021. godine  u gradskoj vijećnici Grada Biograd na Moru državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Šime Mršić i ravnatelj Uprave ribarstva Ante Mišura uručili su Odluku o dodjeli sredstava u vrijednosti od 5.066.500,00 kn za projekt „Rekonstrukcija ribarnice Biograd na Moru“ nositelja projekta Grad Biograd na Moru prijavljenog na natječaj FLAG-a Lostura unutar mjere M.1.1. Skraćivanje lanaca opskrbe. Uručenju ugovora bili su nazočni župan Božidar Longin i pročelnik UO za pomorsko dobro, more i promet Krešimir Laštro.

Projekt „Rekonstrukcija ribarnice  Biograd na Moru“ nalazi se u samom centru Biograda na Moru te predstavlja jedno od centralnih mjesta života svih mještana i posjetitelja. Lokacija je opremljena komunalnom infrastrukturom (javna elektroenergetska mreža, telekomunikacijska mreža, vodoopskrbni sustav). Postojeća, a i buduća ribarnica nalazi se u zajedničkom prostoru gdje se na jednom mjestu nalazi gradska tržnica i ribarnica. Projektni prijedlog koji je obuhvaćen ovom prijavom projekta odnosi se na Faza 1. radova iz Glavnog projekta koji se sastoje od izvođenja zgrade ribarnice (93,8 m²), rekonstrukcije dijela postojećeg zatvorenog prostora tržnice za prateće prostore ribarnice – garderobe sa sanitarijama i spremište (44,65 m²), natkrivanje prostora tržnice oko ribarnice (195,5 m²) i uređenje obloge poda prostora oko ribarnice, a po završetku građevinskih radova pristupiti će se opremanju objekta sa tehnološkom opremom.

.

„Ovo je samo začetak onoga što planiramo u Biogradu. Cilj nam je izmjestiti lučki promet izvan grada Biograda i izgraditi i ribarsku luku, koja bi uz Gaženicu i Lamjanu bila treća ribarska luka na području naše županije“, rekao je župan Božidar Longin u Biogradu

Ugovor vrijedan 5 milijuna kuna za obnovu ribarnice gradonačelniku Ivanu Knezu uručio je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Šime Mršić.

"Projekt je podijeljen u dvije faze, a u prvoj fazi predviđena je obnova ribarnice. Financira se sredstvima iz EU i nacionalnim sredstvima i to u u kupnom iznosu od 5.066.500,00 kuna", rekao je Mršić. " Europskog novca je 85 %, a državnoga 15 %, dodao je. "Volimo se hvaliti da smo najribarskija županija i nije slučajno da ovaj projekt dolazi u Biograd. Moramo pratiti naše ribare s pratećom infrastrukturom." Ovim skraćujemo lanac opskrbe od ribara do građana.

"Radovi bi trebali početi vrlo skoro, već sada se može krenuti u javnu nabavu i od početka godine može se krenuti s radovima, a predviđeni je završetak do sljedeće sezone." naveo je također Mršić.

"Ovime ćemo dobiti bolje uvjete, dosadašnja ribarnica nije bila adekvatna. Imat ćemo bolje sanitarne uvjete i općenite uvjete nego što je sada. Više neće biti "banaka". Uz kiosk ribarnicu kod hotela IN koje je već opremljena i za koju je u tijeku natječaj Biograd će imati dva objekta za prodaju ribe, naveo je gradonačelnik Ivan Knez. 

Pročitano 2174 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA