Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Konstituiran 8. saziv Županijske skupštine Zadarske županije

Posted On Četvrtak, 17 lipnja 2021 14:37

U Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku danas je konstituirana Županijska skupština. Za predsjednika  Skupštine izabran  je Antonio Vučetić (DSU-HSLS-HNS), prvi potpredsjednik je Zoran Šikić(HDZ), a drugi Davor Čerkuč (NL) .

Sjednicu je otvorila pročelnica UO za pravne i zajedničke poslove  Milena Ikić, predsjedanje je zatim   preuzela Nevenka Marinović kao prva s one liste koja je dobila najviše glasova , nakon čega je uslijedila svečana prisega.

Predsjednik županijske Skupštine Antonio  Vučetić zahvalio je na ukazanom povjerenju ,  čestitao svim vijećnicima te županu i njegovom zamjeniku na novom mandatu:

„Želim vam svima sretan rad, da bude konstruktivan, da radimo u interesu naših građana i da predstavljamo ljude koji su nam dali povjerenje. Kao predsjednik Županijske  skupštine mogu reći da ćemo cijeniti vaš angažman, da ćemo se držati Poslovnika i Pravilnika, svih normi kulturne naravi, i imati afirmativan rad svih skupštinara.“- rekao je predsjednik Županijske skupštine Antonio Vučetić te zamolio da svi vijećnici pokažu dozu poštovanja jedni prema drugima. „Trebamo poštivati instituciju Zadarske županije za koju su se mnogi žrtvovali da bi mi danas bili tu, zbog njih i naših građana treba poslati poruku da će ovo biti dom politika i da ćemo na ovim skupštinama predstavljati interese svih naših građana“, dodao je Vučetić.

Čestitajući predsjedniku i potpredsjednicima na izboru, župan Božidar Longin izrazio je uvjerenje kako će  uspješno voditi ovu Skupštinu:

„Ja sam uvjeren da će svi vijećnici časno i odgovorno obnašati svoju dužnost u ovoj Skupštini. Mi ćemo kao Županija nastaviti razvojni ciklus koji smo imali u zadnje četiri godine unatoč teškoj godini koja je iza nas. Nadam se da je to teško razdoblje pri kraju i da ćemo nastaviti taj ciklus te da su pred nama dobre četiri godine“, rekao je župan Božidar Longin.

Vijećnici Županijske skupštine:

HDZ: Dario Vrsaljko, Nikica Čalušić, Nevenka Marinović, Željko Šoša, Snježana Jurinić, Davor Lončar, Marija Orlović Kolčeg, Ivica Pintur, Branislav Jelenić, Joso Nekić, Neven Birkić, Bruno Mandić, Zoran Šikić, Nedjeljko Jović, Vesna Sabolić, Željko Dilber, Luka Grbić, Mario Pešut.

Srcem za Zadar: Zlatko Marasović, Marko Pupić-Bakrač, Vedrana Mišković, Jure Zubčić, Ante Rubeša, Helena Mikulandra.

Nezavisna lista Ivice Žuvele: Ivica Žuvela, Davor Čerkuč, Višnja Pećarić, Željko Perica, Marko Savić.

DSU/HNS/HSLS: Antonio Vučetić, Marko Klanac, Milan Stojanov

MOST: Ivan Matić, Frane Vučetić , Rade Škarica.

Domovinski pokret: Nenad Klarić, Angelo Žilić.

Pročitano 1356 puta

Zadnje objave

listopada 04, 2022

Plenković: Na području Zadarske županije vrlo je dinamično i s puno aktivnih projekata

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković boravi u posjetu Zadarskoj županiji. Nakon što je u…
listopada 01, 2022

Zadarska županija odobrila sredstva za sufinanciranje izgradnje sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije u kućanstvima

Na Javni poziv za sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća na području…
Javna priznanja za 2022. godinu
rujna 29, 2022

Dan Općine Preko: Ugljanci dobili novouređeni društveni dom

Otvorenjem novoobnovljenog Društvenog doma, svečanom sjednicom Općinskog vijeća i…
Župan Božidar Longin u Domu županije upriličio je primanje za zadarske sportaše, jedriličare Šimu i Mihovila Fantelu te hrvača Roka Striku
rujna 28, 2022

Primanje za brončane sportaše – braću Fantela i Roka Striku

Župan Božidar Longin u Domu županije upriličio je primanje za zadarske sportaše koji su…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA