Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Konstituiran 8. saziv Županijske skupštine Zadarske županije

Posted On Četvrtak, 17 lipnja 2021 14:37

U Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku danas je konstituirana Županijska skupština. Za predsjednika  Skupštine izabran  je Antonio Vučetić (DSU-HSLS-HNS), prvi potpredsjednik je Zoran Šikić(HDZ), a drugi Davor Čerkuč (NL) .

Sjednicu je otvorila pročelnica UO za pravne i zajedničke poslove  Milena Ikić, predsjedanje je zatim   preuzela Nevenka Marinović kao prva s one liste koja je dobila najviše glasova , nakon čega je uslijedila svečana prisega.

Predsjednik županijske Skupštine Antonio  Vučetić zahvalio je na ukazanom povjerenju ,  čestitao svim vijećnicima te županu i njegovom zamjeniku na novom mandatu:

„Želim vam svima sretan rad, da bude konstruktivan, da radimo u interesu naših građana i da predstavljamo ljude koji su nam dali povjerenje. Kao predsjednik Županijske  skupštine mogu reći da ćemo cijeniti vaš angažman, da ćemo se držati Poslovnika i Pravilnika, svih normi kulturne naravi, i imati afirmativan rad svih skupštinara.“- rekao je predsjednik Županijske skupštine Antonio Vučetić te zamolio da svi vijećnici pokažu dozu poštovanja jedni prema drugima. „Trebamo poštivati instituciju Zadarske županije za koju su se mnogi žrtvovali da bi mi danas bili tu, zbog njih i naših građana treba poslati poruku da će ovo biti dom politika i da ćemo na ovim skupštinama predstavljati interese svih naših građana“, dodao je Vučetić.

Čestitajući predsjedniku i potpredsjednicima na izboru, župan Božidar Longin izrazio je uvjerenje kako će  uspješno voditi ovu Skupštinu:

„Ja sam uvjeren da će svi vijećnici časno i odgovorno obnašati svoju dužnost u ovoj Skupštini. Mi ćemo kao Županija nastaviti razvojni ciklus koji smo imali u zadnje četiri godine unatoč teškoj godini koja je iza nas. Nadam se da je to teško razdoblje pri kraju i da ćemo nastaviti taj ciklus te da su pred nama dobre četiri godine“, rekao je župan Božidar Longin.

Vijećnici Županijske skupštine:

HDZ: Dario Vrsaljko, Nikica Čalušić, Nevenka Marinović, Željko Šoša, Snježana Jurinić, Davor Lončar, Marija Orlović Kolčeg, Ivica Pintur, Branislav Jelenić, Joso Nekić, Neven Birkić, Bruno Mandić, Zoran Šikić, Nedjeljko Jović, Vesna Sabolić, Željko Dilber, Luka Grbić, Mario Pešut.

Srcem za Zadar: Zlatko Marasović, Marko Pupić-Bakrač, Vedrana Mišković, Jure Zubčić, Ante Rubeša, Helena Mikulandra.

Nezavisna lista Ivice Žuvele: Ivica Žuvela, Davor Čerkuč, Višnja Pećarić, Željko Perica, Marko Savić.

DSU/HNS/HSLS: Antonio Vučetić, Marko Klanac, Milan Stojanov

MOST: Ivan Matić, Frane Vučetić , Rade Škarica.

Domovinski pokret: Nenad Klarić, Angelo Žilić.

Pročitano 1928 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA