Održana 7. sjednica Skupštine Zadarske županije: Usvojena izvješća javnih ustanova

Posted On Utorak, 03 srpnja 2018 08:54

Bez veće rasprave održana je sedma sjednica Županijske skupštine, koja je prošloga tjedna bila prekinuta zbog nemogućnosti njena održavanja. Vijećnici su, tako, usvojili izvješća o radu za 2017. godinu triju razvojnih agencija - Javne ustanove Agencije za razvoj Zadarske županije – ZADRE NOVE, Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija  i Javne ustanove Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Usvojena su također Izvješća o radu i Izvješća o izvršenju financijskog plana Zavoda za prostorno uređenje Zadarske županije, Izvješće o ostvarivanju programa zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja zaštićenih dijelova prirode na području Zadarske županije i Izvješća o izvršenju financijskog plana NATURA JADERE - javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije, kao i Godišnji program rada i razvoja luka te Izvještaj o izvršenju Financijskog plana Županijske lučke uprave Zadar za 2017. godinu.

Prihvaćeno je izvješće Narodnog muzeja Zadar i Kazališta lutaka Zadar koje su u 2017. godini ostvarile znatne vlastite prihode te povećale broj posjetitelja u objema ustanovama.

Na pitanje vijećnika Mladena Meštrovića (NHR) zašto se predstave ne održavaju i izvan Poluotoka, ravnateljica Kazališta lutaka Zadar Iris Pavić Tumpa pojasnila je da je cilj dovesti djecu u kazalište kako bi ga doživjeli na pravi način. Naglasila je da je kultura ulaganje u budućnost te da profit nije isključivi cilj. Tome je dodala da se kazališne predstave održavaju i izvan Poluotoka, ali i Grada Zadra tijekom Županijskih dana, a po potrebi se igraju male predstave na terenu kada djeca ne mogu doći u kazalište.

Prihvaćeno je i Programsko i financijsko izvješće Športske zajednice Zadarske županije, Zajednice tehničke kulture Zadarske županije te svih zdravstvenih ustanova - Opće bolnice Zadar, Psihijatrijske bolnice Ugljan, Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru, Zavoda za javno zdravstvo Zadar, Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, Doma zdravlja Zadarske županije,  Zdravstvene ustanove Ljekarne Zadar te Doma za starije i nemoćne osobe Zadar za 2017. godinu.

Stipu Bjeliša (NHR) zanimalo je zašto se tvrtka Ljekarne Zadar ne javlja na natječaj za ljekarne na otocima (općine Sali i Kolan) jer postoje svi preduvjeti, a općine nude prostor i financijsku pomoć. U raspravi je sudjelovao i Ivan John Krstičević (HDZ) koji je istaknuo da ljekarne moraju poslovati po tržišnoj osnovi, a ukoliko ih „guramo“ na područje gdje neće ostvarivati profit, onda Zadarska županija kao osnivač mora zauzeti stav na koji će se način nadoknađivati minusi.

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine doneseno je niz  odluka o javnom prikupljanju ponuda za davanje koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje luke posebne namjene – sidrišta Ćuna, Lučica, Pantera 1, Stržna i Dugi otok u općini Sali,  sidrišta Knež i Dolinje na otoku Ižu, sidrišta Kosirača na Istu,  sidrišta Lučina 1 i Zapuntel na otoku Molatu, te sidrište Muline na Ugljanu.

Donesena je Odluka o produženju roka trajanja koncesija na pomorskom dobru trgovačkom društvu „Martinović fish“ d.o.o., Zadar kao i odluka o davanju suglasnosti za prijenos dijela koncesije na pomorskom dobru u potkoncesiju sa JU NP Paklenica na Obrt „MG“ .

Pročitano 176 puta
rujna 21, 2018

Radovi na drugoj fazi Baštice: Do 2020. godine 160 hektara u sustavu navodnjavanja

Zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić u pratnji pročelnika za poljoprivredu…
rujna 19, 2018

Obilježen Dan općine Sukošan: Kreće izgradnja nove tržnice i vrtića

Prigodnim programom u Sukošanu je proslavljen Dan općine, ujedno i Dan obrane Sukošana i…
rujna 19, 2018

Održana dječja radionica u sklopu Festivala smokava

U sklopu programa Festivala smokava u Gradskoj knjižnici Zadar na dječjem odjelu GKZD…
rujna 19, 2018

Raspisan je natječaj za izgradnju Centra novih tehnologija

Raspisan je natječaj za izgradnju Centra novih tehnologija u Murvici. Procijenjena…
rujna 17, 2018

Stabilan županijski proračun, učenicima deficitarnih zanimanja besplatni prijevoz i udžbenici

Županijski proračun je stabilan, rekao je danas na Kolegiju župana župan Božidar Longin…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA