Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana 7. sjednica Skupštine Zadarske županije: Usvojena izvješća javnih ustanova

Posted On Utorak, 03 srpnja 2018 08:54

Bez veće rasprave održana je sedma sjednica Županijske skupštine, koja je prošloga tjedna bila prekinuta zbog nemogućnosti njena održavanja. Vijećnici su, tako, usvojili izvješća o radu za 2017. godinu triju razvojnih agencija - Javne ustanove Agencije za razvoj Zadarske županije – ZADRE NOVE, Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija  i Javne ustanove Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Usvojena su također Izvješća o radu i Izvješća o izvršenju financijskog plana Zavoda za prostorno uređenje Zadarske županije, Izvješće o ostvarivanju programa zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja zaštićenih dijelova prirode na području Zadarske županije i Izvješća o izvršenju financijskog plana NATURA JADERE - javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije, kao i Godišnji program rada i razvoja luka te Izvještaj o izvršenju Financijskog plana Županijske lučke uprave Zadar za 2017. godinu.

Prihvaćeno je izvješće Narodnog muzeja Zadar i Kazališta lutaka Zadar koje su u 2017. godini ostvarile znatne vlastite prihode te povećale broj posjetitelja u objema ustanovama.

Na pitanje vijećnika Mladena Meštrovića (NHR) zašto se predstave ne održavaju i izvan Poluotoka, ravnateljica Kazališta lutaka Zadar Iris Pavić Tumpa pojasnila je da je cilj dovesti djecu u kazalište kako bi ga doživjeli na pravi način. Naglasila je da je kultura ulaganje u budućnost te da profit nije isključivi cilj. Tome je dodala da se kazališne predstave održavaju i izvan Poluotoka, ali i Grada Zadra tijekom Županijskih dana, a po potrebi se igraju male predstave na terenu kada djeca ne mogu doći u kazalište.

Prihvaćeno je i Programsko i financijsko izvješće Športske zajednice Zadarske županije, Zajednice tehničke kulture Zadarske županije te svih zdravstvenih ustanova - Opće bolnice Zadar, Psihijatrijske bolnice Ugljan, Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru, Zavoda za javno zdravstvo Zadar, Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, Doma zdravlja Zadarske županije,  Zdravstvene ustanove Ljekarne Zadar te Doma za starije i nemoćne osobe Zadar za 2017. godinu.

Stipu Bjeliša (NHR) zanimalo je zašto se tvrtka Ljekarne Zadar ne javlja na natječaj za ljekarne na otocima (općine Sali i Kolan) jer postoje svi preduvjeti, a općine nude prostor i financijsku pomoć. U raspravi je sudjelovao i Ivan John Krstičević (HDZ) koji je istaknuo da ljekarne moraju poslovati po tržišnoj osnovi, a ukoliko ih „guramo“ na područje gdje neće ostvarivati profit, onda Zadarska županija kao osnivač mora zauzeti stav na koji će se način nadoknađivati minusi.

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine doneseno je niz  odluka o javnom prikupljanju ponuda za davanje koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje luke posebne namjene – sidrišta Ćuna, Lučica, Pantera 1, Stržna i Dugi otok u općini Sali,  sidrišta Knež i Dolinje na otoku Ižu, sidrišta Kosirača na Istu,  sidrišta Lučina 1 i Zapuntel na otoku Molatu, te sidrište Muline na Ugljanu.

Donesena je Odluka o produženju roka trajanja koncesija na pomorskom dobru trgovačkom društvu „Martinović fish“ d.o.o., Zadar kao i odluka o davanju suglasnosti za prijenos dijela koncesije na pomorskom dobru u potkoncesiju sa JU NP Paklenica na Obrt „MG“ .

Pročitano 1441 puta

Zadnje objave

listopada 01, 2022

Zadarska županija odobrila sredstva za sufinanciranje izgradnje sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije u kućanstvima

Na Javni poziv za sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća na području…
Javna priznanja za 2022. godinu
rujna 29, 2022

Dan Općine Preko: Ugljanci dobili novouređeni društveni dom

Otvorenjem novoobnovljenog Društvenog doma, svečanom sjednicom Općinskog vijeća i…
Župan Božidar Longin u Domu županije upriličio je primanje za zadarske sportaše, jedriličare Šimu i Mihovila Fantelu te hrvača Roka Striku
rujna 28, 2022

Primanje za brončane sportaše – braću Fantela i Roka Striku

Župan Božidar Longin u Domu županije upriličio je primanje za zadarske sportaše koji su…
rujna 27, 2022

Zadarska županija dodijelila 500 tisuća kuna potpora mikro poduzetnicima

Nakon provedenog javnog poziva, ukupno su 33 mikro poduzetnika s područja Zadarske…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA