Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan primio svjetskog prvaka u parataekwondou

Posted On Petak, 20 listopada 2023 14:30

Župan Božidar Longin sa suradnicima primio je u petak, 20. listopada 2023. godine, Matea Škaru, svjetskog prvaka u parataekwondou, člana hrvatske parataekwondo reprezentacije i zadarskog Taekwondo kluba Donat. U njegovoj pratnji bili su njegovi treneri Miljeko Lisica i Đana Bajlo te roditelji.

“Prije svega upućujem svoje iskrene čestitke tebi, dragi Mateo, na osvajanju zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u parataekwondou. Ti si nam svima pokazao koliko je važno biti uporan i vrijedan i kako je upravo to jedini put da se ostvare veliki rezultati. Siguran sam da si inspiracija i svim svojim kolegama i prijateljima u klubu. A također vjerujem da je pred tobom još puno medalja,“ rekao je župan Božidar Longin i dodao kako je medalja veliki uspjeh i njegovih trenera koji su time dodatno potvrdili da je Županijska skupština prošle godine bila u pravu kada im je dodijelila županijsku nagradu.

“ Znam da vam nije uvijek lako, no pravi sportaši nađu motivaciju i snagu i kada je najteže, a rad s djecom i mladima inspiracija je sam po sebi,” rekao je župan Božidar Longin.

Župan je posebno čestitao roditeljima i istaknuo da je svjestan kolika je njihova uloga u Mateovom uspjehu te koliko je odricanja bilo potrebno da bi taj uspjeh bio ostvaren.

„Hvala, Mateo, što si učinio ponosnima ne samo svoju obitelj i prijatelje, već sve nas u Zadarskoj županiji. Sretno tebi i svim ostalim članicama i članovima kluba na budućim natjecanjima,“ dodao je još župan.

Trenerica Đana Bajlo zahvalila je županu na izuzetno dobroj suradnji sa Zadarskom županijom i podršci koju ima Taekwon klub Donat u kojem treniraju i djeca s poteškoćama u razvoju. Dodala je kako je Mateo ovim uspjehom posao primjer i drugoj djeci.

„Sretan sam i ponosan na uspjeh koji sam ostvario. Bila mi je velika čast predstavljati Zadarsku županiju, ali i cijelu Dalmaciju na svjetskom prvenstvu u Meksiku,“ rekao je Mateo Škara na prijemu u Domu Zadarske županije.

Podsjetimo, svjetsko prvenstvo u parataekwondou održano je u rujnu u Veracruzu u Meksiku, a hrvatska reprezentacija je sa 16 natjecatelja osvojila 14 medalja.

Pročitano 470 puta

Zadnje objave

studenoga 29, 2023

Program kreditiranja privatnih iznajmljivača na području Zadarske županije

Zadarska županija je prepoznala privatni smještaj u turizmu kao jedan od osnovnih…
studenoga 28, 2023

NAJAVA 15. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

15. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 5. prosinca…
studenoga 27, 2023

Primanje za Nevešćanina i Perića: Zadru uskoro domaćinstvo Europskog prvenstva u skokovima u vodu

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu Zadarske županije primio skakača u vodu…
studenoga 22, 2023

ODRŽAVANJE OBVEZNIH EDUKACIJA ZA POLJOPRIVREDNIKE U SKLOPU POLJOPRIVREDNOG SAJMA CROAGRO 2023. UZ BESPLATAN ULAZ NA SAJAM

U terminu od 30.11. do 03.12.2023. na Zagrebačkom velesajmu održat će se CROAGRO,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA