Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Potpisan ugovor za izgradnju Skloništa za životinje u Zadru

Posted On Srijeda, 20 rujna 2023 15:48

U Domu Zadarske županije potpisan je ugovor o početku radova na izgradnji novog Skloništa za životinje Zadarske županije. Ugovor su potpisali župan Božidar Longin i predstavnik odabranog izvođača Mato Butijer, direktor tvrtke Alfaplan građenje d.o.o. iz Dubrovnika.

Projekt Skloništa za životinje koje će se graditi u Zadru (k.o. Bokanjac, kat. čest. 627/61) ukupno je vrijedan 2.187.339,35 eura s PDV-om. Sredstva su osigurana u proračunu Zadarske županije za 2023. godinu i projekcijama za 2024. godinu, a u financiranje izgradnje uključit će se i Grad Zadar.

„Ovo je drugi strateški projekt Zadarske županije koji potpisujemo u razdoblju od nepuna tri mjeseca, nakon ugovora za gradnju Poljoprivredno-edukacijskog centra u Zemuniku. Do kraja ove godine očekujemo potpisivanje ugovora za još dva projekta, onaj izgradnje hospicija u Babindubu i za obnovu triju zgrada za potrebe Zadarske županije u krugu nekadašnje vojarne Stjepana Radića“, najavio je župan Longin dodavši da je Županija do sada u ovaj projekt uložila oko 70 tisuća eura za projektnu dokumentaciju, komunalni doprinos te izgradnju pristupne ceste.

„U ovom trenutku svakako treba spomenuti i udrugu Zadarske šapice koja je svojim volonterskim radom spasila mnoge simpatične psiće. Hvala im na tome. Sada je vrijeme došlo da u novom prostoru sustavno riješimo problem. No usprkos svemu ovome, moram istaknuti da je najvažnije kontinuirano raditi na promicanju odgovornog posjedovanja pasa. Pas nije plišana igračka, već živo biće sa svim svojim potrebama i osjećajima i stoga ga ne možemo ostaviti na cesti kada nam dosadi“, poručio je župan. 

Zahvalu udruzi Zadarske šapice uputio je i Ante Babić, zamjenik gradonačelnika Zadra podsjetivši da je Grad Zadar za izgradnju novog Skloništa za životinje u proračunu osigurao 300 tisuća eura, a svih ovih godina  bio je „tihi partner“ u zbrinjavanju životinja.

„Svi smo upoznati da je postojeći azil na Žmirićima, a posebice onaj prije nekoliko godina bio na rubu regularnosti, tako da je bilo jako teško nama kao institucijama pružiti im neku konkretniju pomoć. Zato još jednom čestitam udruzi i svim volonterima koji su tamo radili, jer je sav teret za zbrinjavanje do sada bio isključivo na njima. Grad je pomagao koliko je mogao, ustupili smo zemljište na korištenje, a tvrtka Nasadi pomogla je donacijom brzorastućih sadnica i vodom“, podsjetio je Babić.

Mato Butijer, direktor tvrtke Alfaplan građenje koja je nakon provedenog postupka javne nabave odabrana za izvođača radova najavio je da će s radovima započeti za dva do tri tjedna te očekuje da bi izgradnja trebala biti gotova do idućeg ljeta.  

„Pohvalio bih ovaj projekt azila za životinje, jer smo i mi u Dubrovniku imali velikih problema sa zbrinjavanjem životinja i svjesni smo koliko to znači za grad i županiju“, naglasio je  Butijer.

Sklonište za napuštene životinje jedan je od strateških projekata Zadarske županije na kojem se radilo nekoliko godina. Tijekom 2019. godine Ministarstvo državne imovine darovalo je zemljište Zadarskoj županiji namjenski za izgradnju Skloništa, a polovinom 2021. godine ishođena je građevinska dozvola. U međuvremenu je Županija financirala izgradnju pristupnog puta, a Grad Zadar u svom je ovogodišnjem proračunu predvidio sredstva u iznosu od 300 tisuća eura za sufinanciranje izgradnje ovog projekta.

Pročitano 1221 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA