Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Posted On Ponedjeljak, 04 rujna 2023 15:00

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića, resornog pročelnika Ivana Šimunića te gradonačelnika Obrovca Ante Župana posjetio je osnovnu i srednju školu u Obrovcu.

Podsjtimo, obje su škole stradale u poplavi koja je u svibnju pogodila područje Grada Obrovca i Općine Gračac, a u tijeku je obnova sportske dvorane u osnovnoj školi te učionica i ureda u prizemlju srednje škole vrijedna oko 150 tisuća eura.

U prvi razred osnovne škole krenula su 23 učenika od čega njih 14 u matičnoj školi u Obrovcu, a prvi razred srednje škole upisalo je 28 učenika u smjerovima gimnazije, ekonomske škole te instalatera kućnih instalacija.

„Ovdje smo kako bismo svima vama, i učenicima i učiteljima, poželjeli sretno još jedno poglavlje u vašim životima. Znam da biste vi, dragi učenici, željeli da praznici potraju još makar dva tjedna, no povratak u školske klupe je neizbježan. I stoga ga ne treba gledati kao nešto strašno, već naprotiv, kao novu priliku, novi izazov. Ponovo ste sa svojim kolegama i prijateljima. Neke možda niste vidjeli cijelo ljeto, a vjerujem da se mnogi od vas vesele i novim znanjima“, istaknuo je župan Longin koji je, uz dvije obrovačke škole, posjetio i područnu školu u Kruševu koju pohađa 60 učenika od 1. do 8. razreda.

„Pozivam vas da iskoristite sve ono dobro i korisno što će vam škola i ove godine pružiti. Usvajajte nova znanja i nove vještine, družite se s vršnjacima uživo, bez ekrana, razgovarajte, postavljajte pitanja svojim učiteljima, upijajte nove spoznaje, formirajte kritičko mišljenje, propitkujte se, gradite životna uvjerenja i stavove. I ne zaboravite da se svaki uloženi trud u konačnici isplati - prije ili kasnije. Poseban pozdrav upućujem prvašićima koji danas prvi put sjedaju u školske klupe. Želim vam da vam škola bude mjesto sreće i veselja u koje ćete dolaziti s osmijehom. Sretno svima u školskoj godini 2023./2024. i puno uspjeha na svim područjima“, poručio je župan.

Pročitano 1060 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA