Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan Longin u radnom posjetu Općini Starigrad

Posted On Ponedjeljak, 30 siječnja 2023 11:53

Župan Božidar Longin posjetio je Općinu Starigrad kako bi se upoznao sa stanjem, aktivnostima i problemima tog dijela Zadarske županije. Na radnom sastanku  domaćin mu je bio Povjerenik Vlade Marin Čavić sa suradnicima Predsjednikom općinskog vijeća Markom Marasovićem i direktorom općinskog komunalnog poduzeća Argyruntum Mariom Zubčićem koji su župana Longina upoznali s projektima koji su završeni, u fazi provedbe ili u pripremi .

U sklopu radnog posjeta  u Selinama obišli su prošireno groblje u čije proširenje je do sada uloženo  274.350,00 Eura bez PDV-a i čime je dobiveno 65 novih grobnica. U slijedećoj fazi planira se izgradnja mrtvačnice sa ispraćajnom dvoranom i 22 nove grobnice.

Obišao je i radove na uređenju dijela obalnog pojasa u Starigradu-Paklenici  gdje je u pripremi i projekt dogradnje i uređenja  luke Starigrad, te je upoznat sa završenim pomorsko–građevinskim radovima na sanaciji dijela rive u Tribnju-Krušćici  koju je vodila Županijska lučka uprava.

Zajedno sa županom Longinom bili su i zamjenik župana Šime Vicković, pročelnici Marko Kolega, Ivan Šimunić, Ante Sjauš, Krešimir Laštro, Daniel Segarić, predsjednik Županijske skupštine Zoran Šikić te ravnatelj Županijske uprave za ceste Branko Kutija.

Ovom prigodom su posebno istaknuti projekti koji su od iznimne važnosti za stanovnike ovoga područja poput vodovodizacije zapadnog dijela Općine, rješenje pitanja odvodnje, uređenja obalnog pojasa te izgradnje sportskih sadržaja za mlade. Istaknuto je i da je počela nova katastarska izmjera najvećeg dijela Općine kao dio značajnog državnog projekta Uređena zemlja. Navedeni projekti su zaista bitni za podvelebitsko područje koje ima izuzetan prirodni potencijal, ali i potrebe. Područje je to u koje mnogi rado dolaze, međutim istaknuta je i nužnost skrbi za cjelogodišnji život i rad ljudi na ovome prostoru koji ima svoju i surovitiju stranu, posebno zbog udaljenosti od Zadra. Održiv turizam na održivim ekološkim principima, uz očuvanje socio-društveno-demografske stabilnosti je vizija razvoja ovoga područja, a za što su potrebna navedena daljnja ulaganja.

Župan Božidar Longin istaknuo da podrška Županije neće izostati za takva nastojanja.

Pročitano 989 puta

Zadnje objave

studenoga 29, 2023

Program kreditiranja privatnih iznajmljivača na području Zadarske županije

Zadarska županija je prepoznala privatni smještaj u turizmu kao jedan od osnovnih…
studenoga 28, 2023

NAJAVA 15. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

15. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 5. prosinca…
studenoga 27, 2023

Primanje za Nevešćanina i Perića: Zadru uskoro domaćinstvo Europskog prvenstva u skokovima u vodu

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu Zadarske županije primio skakača u vodu…
studenoga 22, 2023

ODRŽAVANJE OBVEZNIH EDUKACIJA ZA POLJOPRIVREDNIKE U SKLOPU POLJOPRIVREDNOG SAJMA CROAGRO 2023. UZ BESPLATAN ULAZ NA SAJAM

U terminu od 30.11. do 03.12.2023. na Zagrebačkom velesajmu održat će se CROAGRO,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA