Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan Longin i načelnik Dražina posjetili graničnu policiju

Posted On Ponedjeljak, 02 siječnja 2023 12:58

Župan Božidar Longin i zamjenik Šime Vicković Vice posjetili su Postaju granične policije Gračac i stalni granični prijelaz za pogranični promet Lička Kaldrma. Susretu su nazočili načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina, voditelj Službe za granicu Ante Žulj i načelnik Postaje granične policije Gračac, Tomislav Ivandić.

Nakon međusobnih čestitki za blagdane, načelnik Ivandić župana i suradnike upoznao je s aktivnostima postaje te radom na sustavu termovizijskih kamera s pripadajućim terenskim vozilom, kojim policijski službenici kod provođenja zaštite državne granice imaju mogućnost otkrivanja nezakonitih prelazaka te sprječavanja prekograničnog kriminaliteta na vanjskoj granici EU. Također je dodao kako je u cilju održavanja povoljne razine sigurnosti, suradnja i razmjena operativnih informacija s prekograničnim kolegama uvijek na razini, intenzivna i pravovremena. 

Potom su svi zajedno posjetili policijske službenike na stalnom graničnom prijelazu za pogranični promet Lička Kaldrma, koji su zahvalili županu i njegovim suradnicima na posjeti i kratkom druženju.

Župan je naglasio kako često ističe kako je sigurnost brend naše županije i cijele države, što sasvim sigurno doprinosi pozitivnoj percepciji Hrvatske na međunarodnoj razini, a policija je u tome jedan od najvažnijih kotačića.

„Svjedoci smo povijesnog događaja - ulaska u Schengenski prostor, a vi ste jedan od najvažnijih aktera u tome. Upravo je naša granična policija svojim predanim i temeljitim radom dokazala da će znati kvalitetno čuvati vanjske granice Europske unije, što je bio ključan faktor da Hrvatska dobije zeleno svjetlo za Schengen i to kao jedina od država koje su željele biti dio najvećeg prostora slobodnog kretanja na svijetu“, poručio je tom prigodom župan.

Načelnik Anton Dražina je dodao kako ulazak Hrvatske u Schengenski prostor na području Zadarske županije donosi promjene u odnosu na tokove putnika u zračnom i pomorskom prometu.

"Novi izazov je ispred nas, zadarski policajci su pripremljeni, prošli su određene edukacije i obuke. Postupanja će se provoditi po dubini teritorija, a isto tako spremni smo biti čuvari vanjskih granica“, ustvrdio je Dražina.

Pročitano 928 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA