Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Županov blagdanski posjet Domu za starije i nemoćne, Centru Mocire te štićenicima Doma Sv. Frane

Posted On Utorak, 13 prosinca 2022 09:44

Župan Božidar Longin povodom nadolazećih blagdana sa suradnicima je posjetio Dom za starije i nemoćne u Zadru. Korisnicima i osoblju poželio je sretne božićne blagdane te puno zdravlja u novoj 2023. godini. Longin je korisnicima uručio i blagdanski poklon -  novu televiziju koju je preuzeo ravnatelj Doma Marko Buljat.

Dom za starije i nemoćne osobe Zadar županijska je ustanova koja u dva objekta u Zadru te u podružnicama u Preku i Salima brine za više od 400 korisnika.

Župan Longin podsjetio je kako Zadarska županija zbog velike potražnje sufinancira i smještaj korisnicima privatnih domova s 800 kuna mjesečno, za što je tijekom 2022. godine u proračunu osiguran iznos od 4,2 milijuna kuna, a sredstva su osigurana i u proračunu za 2023. godinu.

„Znamo da je velika potražnja za mjesta u domovima za starije i nemoćne, a obzirom da su kapaciteti našeg Doma nedostatni, sufinanciramo smještaj u privatnim domovima. Želimo biti županija koja je stvorila sve preduvjete za kvalitetan život svih svojih građana, a brigu za naše stanovnike treće životne dobi pokazujemo konkretnim mjerama, od sufinanciranja smještaja u privatnim domovima pa do projekata Pomoć u kući starijim osobama i Medicinska skrb starih osoba“, kazao je Longin.

Župan Božidar Longin sa suradnicima je posjetio i Centar za pružanje usluga u zajednici Mocire gdje je korisnicima darovao sportsku opremu te zahvalio ravnateljici Jeleni Milin i svim zaposlenicima na ljubavi koju pružaju djeci s teškoćama u razvoju i odraslim korisnicima s intelektualnim teškoćama.  

Već tradicionalno župan je uoči blagdana posjetio i Dom za odrasle osobe Sv. Frane u Zadru. Uz pohvale ravnateljici Vesni Dujić i osoblju koje se stručno brine o korisnicima osiguravajući im visoku razinu socijalne, zdravstvene i emocionalne skrbi, župan i suradnici štićenicima su uručili prigodne blagdanske poklone. Nogometna euforija nije zaobišla ni štićenike Doma koji su sa županom i suradnicima zapjevali navijačke pjesme. U izaslanstvu Zadarske županije bili su zamjenik župana Šime Vicković te pročelnici Josip Vidov i Marko Kolega.

Pročitano 1004 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA