Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U osnovnoj školi u Polači dvostruko više prvašića

Posted On Ponedjeljak, 05 rujna 2022 14:00
Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Osnovnu školu Franka Lisice u Polači Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Osnovnu školu Franka Lisice u Polači

Prvoga dana nove školske godine župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Osnovnu školu Franka Lisice u Polači. U pratnji ravnatelja škole Mate Bobanovića i općinskog načelnika Tomislava Prtenjače, župan je sudjelovao u programu dočeka prvaša u predvorju škole.

Ove godine u školu je krenulo 17 prvašića u Polači te još 6 u područnoj školi u Tinju, što je gotovo dvostruko više u odnosu na godinu ranije kada je bilo ukupno 12 učenika prvog razreda.

Uz financiranje redovnih aktivnosti, u osnovnu školu Franka Lisice Zadarska županija je u posljednjih godinu dana uložila 1,3 milijuna kuna u sanaciju krovišta i školske sportske dvorane.

Župan Božidar Longin u svojem je obraćanju istaknuo da nas sve posebno veseli povratak u učionice bez epidemioloških mjera nakon dviju pandemijskih godina. Klasična nastava u učionicama ipak je najbolji način poučavanja te primanja znanja, dodao je.

„Zadarska županija osnivač je vaše škole i zato se trudimo brinuti o tome da imate što bolje uvjete za rad. Prošle godine saniran je krov na sportskoj dvorani, ove godine osigurana su sredstva za sanaciju krovišta zgrade, ali i za nabavu klimatizacijskih uređaja“, kazao je župan te učenicima poručio da nastave marljivo i uporno učiti i stjecati nova znanja i vještine.

„Budite odgovorni prema svojim školskim obvezama, pristojni prema starijima i jedni prema drugima, budite dobri učenici i dobri prijatelji jer to je put prema tome da odrastete u dobre ljude. Ne zanemarujte svoje obveze, izvršavajte ih na vrijeme i najbolje što možete pa ćete bez grižnje savjesti moći uživati u slobodnom vremenu i zabavi“, naglasio je župan Longin u čijoj su pratnji bili zamjenik župana Šime Vicković te pročelnici Ivan Šimunić i Katarina Miletić.

Pročitano 485 puta

Zadnje objave

studenoga 23, 2022

NAJAVA 10. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

10. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 29. studenog…
studenoga 22, 2022

Predstavljanje projekata iz Programa INTERREG V-A Italija - Hrvatska 2014. -2020. u Ferrari (Italija) na SEALOGY-u

Projekti ARGOS - ShARed GOvernance of Sustainable fisheries and aquaculture activities as…
studenoga 17, 2022

TRADICIONALNA JELA ZADARSKE ŽUPANIJE, ODRŽANE RADIONICE PROJEKTA CUHaCHA

U Zadru je 12. studenog 2022. godine u okviru projekta „EnhanCing Sustainable ToUrism…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA