Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan posjetio Dom za starije i nemoćne: Od nove godine povećanje subvencije za smještaj u privatnim domovima

Posted On Utorak, 14 prosinca 2021 16:36
Povodom nadolazećih blagdana župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Dom za starije i nemoćne osobe u Zadru Povodom nadolazećih blagdana župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Dom za starije i nemoćne osobe u Zadru

Povodom nadolazećih blagdana župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Dom za starije i nemoćne osobe u Zadru. Korisnicima i osoblju poželio je sretne božićne blagdane te puno zdravlja u novoj 2022. godini. Longin je korisnicima uručio i blagdanski poklon – novi televizor koji je preuzeo ravnatelj ustanove Marko Buljat.

Dom za starije i nemoćne osobe Zadar županijska je ustanova koja u dvama objektima u Zadru te u podružnicama u Preku i Salima brine za više od 400 korisnika.

Župan Longin pohvalio je povećanje kapaciteta Doma za starije i nemoćne osobe Zadar za 51 ležaj kroz  posljednje dvije godine uređenjem nekadašnjeg odjela Fizikalne terapije i preuređenjem depadanse. Ujedno je podsjetio kako Zadarska županija, zbog znatno više cijene smještaja u privatnim domovima, sufinancira smještaj tamošnjih korisnika iznosom od 500 kuna mjesečno, a za što je tijekom 2021. godine u proračunu osiguran iznos od 3 milijun kuna. Od iduće godine taj će iznos biti povećan na 800 kuna mjesečno po korisniku, za što je u novom proračunu predviđeno 4,2 milijuna kuna.

„Svjesni smo velike potražnje za mjesta u domovima za starije i nemoćne, a s obzirom da su kapaciteti našeg Doma nedostatni, sufinanciramo smještaj u privatnim domovima. Tu mjeru koristi više od 400 korisnika diljem županije i iznimno je dobro prihvaćena“, istaknuo je tom prigodom župan Longin najavivši da bi u idućoj godini trebali krenuti projekti izgradnje novih domova u Poličniku, Sv. Filipu i Jakovu i Preku, kao i Centra za palijativnu skrb (hospicija) u Babindubu.

„U novoj financijskoj omotnici Europske unije otvorila se mogućnost financiranja izgradnje domova za starije i nemoćne te smo u svakodnevnoj komunikaciji s resornim ministarstvom oko pripreme naših projekata. Nastojimo biti županija koja je stvorila sve preduvjete za kvalitetan život svih svojih građana, a brigu za svoje stanovnike treće životne dobi pokazujemo konkretnim mjerama, od sufinanciranja smještaja u privatnim domovima pa do projekata Pomoć u kući starijim osobama i Medicinska skrb starih osoba“, poručio je župan.

Pročitano 850 puta

Zadnje objave

svibnja 10, 2022

Evakuacija turista i gašenje požara u kampu Zaton

Zadarska županija u sklopu provedbe projekta FIRESPILL – (Fostering improved reaction of…
svibnja 02, 2022

Čestitka župana Longina povodom Ramazanskog bajrama

Povodom prvog dana Ramazanskog bajrama, župan Božidar Longin uputio je čestitku glavnom…
Dom Zadarske županije posjetili su učenici triju četvrtih razreda OŠ Petra Preradovića u pratnji svojih učitelja
travnja 29, 2022

Župan primio četvrtaše iz OŠ Petra Preradovića

U četvrtak, 28. travnja, Dom Zadarske županije posjetili su učenici triju četvrtih…
travnja 29, 2022

Dodjela potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2022. godinu

Dana 22. veljače 2022. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA