Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Longin i Dukić u obilasku Centra za kreativne industrije na Relji

Posted On Srijeda, 31 ožujka 2021 16:49

Župan Božidar Longin i gradonačelnik Branko Dukić u pratnji ravnateljice ustanove INOVAcija Katarine Colić i njezine zamjenice Vedrane Kevrić posjetili su novoizgrađeni Centar za kreativne industrije na Relji.

„Novi specijalizirani poduzetnički inkubator svojim će korisnicima staviti na raspolaganje tri opremljene sale za sastanke, coworking prostor, multimedijalnu dvoranu s audio i video sustavom te sustavom scenske rasvjete, tonski studio i opremu za terensko snimanje. U njemu se nalazi ukupno 12 ureda od kojih će sedam biti namijenjeno poduzetnicima iz kreativnog sektora, poput IT-a i audiovizualne industrije“, najavila je Katarina Colić.

Nositelj projekta Centra za kreativne industrije je županijska ustanova INOVAcija, a ukupna vrijednost projekta je 30 milijuna kuna, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano 20 milijuna kuna te od Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja 2 milijuna kuna. Ostatak sredstava osigurala je Zadarska županija.

„To je treća zgrada poslovne infrastrukture koja je na području Zadarske županije izgrađena u posljednjih godinu dana, nakon Centra za razvoj i edukaciju u Poličniku te Poduzetničkog inkubatora u Biogradu. Ukupno je za tri spomenuta objekta osigurano 60 milijuna kuna bespovratnih sredstava“, poručio je župan Longin dodavši da je Zadarska županija kao ključan alat u ostvarenju svojih strateških projekata prepoznala EU fondove, a novi Centar na Relji je jedan od konkretnih primjera korištenja europskih sredstava za razvoj gospodarske konkurentnosti i inovativnosti.

„Želimo pametnu županiju, u skladu sa smjernicama EU-a, te je upravo sektor inovacija, kreativne i IT industrije jedan od onih gdje želimo napraviti iskorak, a zbog toga je na kraju krajeva i osnovana županijska agencija INOVAcija. Iskoristio bih priliku i pohvalio Filmski ured Zadar koji će u Centru za kreativne industrije pronaći svoj novi dom. Zadarski ured od početka djelovanja podržao je 77 projekata snimanja, od brojnih serija, realityja, reklama, glazbenih spotova… i time apsolutno opravdao svoje osnivanje“, naglasio je župan.

Projekt Centra za kreativne industrije je od velike važnosti za cijelu Zadarsku županiju, ali i za grad Zadar, koji će na ulazu u sam centar dobiti jednu modernu i atraktivnu zgradu.

„Čestitao bih svim korisnicima koji će u ovim prostorima ostvarivati svoje ideje i zamisli. Podržavamo razvoj poduzetničke infrastrukture te smo, nakon što je Poduzetnički inkubator u Zadru postao skučen za sve one koji žele raditi u ovom sektoru, krenuli u izgradnju novoga. Upravo smo odabrali izvođača za gradnju novog inkubatora, koji će skupa s ovim centrom biti prostor za naše mlade i razvoj njihovih poduzetničkih ideja“, rekao je gradonačelnik Dukić.

Pročitano 1288 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA