Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Dovršen dječji vrtić vrijedan 11 milijuna kuna: U posljednje četiri godine izgrađeno i adaptirano više od 40 vrtića u Zadarskoj županiji

Posted On Četvrtak, 25 ožujka 2021 12:39

Župan Božidar Longin u pratnji suradnika posjetio je Općinu Jasenice gdje u s načelnikom Martinom Baričevićem razgovarao o razvojnim projektima koji se provode na tome području.

Trenutno se na području općine radi na više projekata cestovne infrastrukture i uređenju plaža, a posebno se ponose novoizgrađenim dječjim vrtićem Ljubičica vrijednim 11 milijuna kuna koji je financiran europskim i nacionalnim sredstvima. Vrtić je smješten u Maslenici između Općinske uprave i Osnovne škole Petra Zoranića, a imat će jednu jasličku i dvije vrtićke jedinice.

- Briga o djeci je glavni prioritet naše općine pa je ova investicija bila prijeko potrebna. Već smo duže vrijeme razmišljali o ovom projektu, no kada se ukazala mogućnost iskorištavanja EU fondova, ovo je postala obveza. I ispunili smo je. U planu je zapošljavanje devet osoba za rad u dječjem vrtiću čime će se izravno smanjiti broj nezaposlenih u našem kraju, rekao je načelnik Martin Baričević dodavši da je Općina Jasenice do sada izdvajala značajna sredstva za sufinanciranje smještaja djece u dječje vrtiće u Obrovcu, Starigradu i Zadru, pa će tako početkom rada vlastitog vrtića ova sredstva biti preusmjerena u njegov rad.

Objekt površine 870 m2 sa svim pripadajućim prostorijama i opremom te dječjim igralištem u potpunosti je spreman za mogućnost smještaja 52 djece.

Na području Zadarske županije u posljednje četiri godine izgrađeno je, adaptirano i opremljeno više od 40 dječjih vrtića, što su projekti u vrijednosti većoj od 100 milijuna kuna. Od toga je više od 75 milijuna osigurano kroz europske i nacionalne programe financiranja.

- Jedna od najvažnijih demografskih mjera je osigurati djeci smještaj i kvalitetnu skrb u vrtićkim objektima. Veseli me da su nove vrtiće dobila i neka naselja u našoj županiji koja ih do sada nisu imala. To je posebno važno za ravnomjeran razvoj županije i zato čestitam našim općinama i gradovima koji su imali kvalitetno pripremljene i dobro osmišljene projekte. Ovakvi projekti su zalog sigurne budućnosti naših stanovnika, jer se realiziraju prvenstveno radi njih i podizanja kvalitete života, poručio je župan Longin najavivši da Županija priprema i nove mjere kojima bi dugoročno pomogla mladim obiteljima.

- U proteklom smo mandatu povećali iznos rodiljnih naknada za što smo isplatili gotovo 10 milijuna kuna. Mladim obiteljima želimo i dalje osigurati što bolje životne i radne uvjete u našoj županiji. Stoga smo pripremili novi set demografskih mjera, a jedna od prvih bit će subvencija stambenih kredita za višečlane obitelji, istaknuo je župan.

Pročitano 999 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA