Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Tradicionalni blagdanski susret nadbiskupa i župana

Posted On Četvrtak, 20 prosinca 2018 11:57

Zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić tradicionalno je, uoči božićnih blagdana, primio izaslanstvo Zadarske županije predvođeno županom Božidarom Longinom. U pratnji župana bili su zamjenik Šime Vicković te pročelnici Marina Dujmović-Vuković i Bernard Maruna.

U ugodnom razgovoru nadbiskup Puljić se prisjetio nedavnog susreta hrvatskih biskupa sa papom Franjom u Rimu, istaknuvši njegovu skromnost te vrlo otvoren i jednostavan pristup Svetog Oca, kako prema narodu tako i prema crkvenim velikodostojnicima.

Nadbiskup je izaslanstvu Zadarske županije darovao monografiju Branimirova godina koja je, kako je istaknuo, izuzetno važna za našu nadbiskupiju. „Mi tek sada otkrivamo veličinu, snagu i važnost tog povijesnog događaja“, istaknuo je nadbiskup i dodao kako je taj devetogodišnji hod Hrvata u ono vrijeme bio spomen na 13 stoljeća kršćanstva kod nas.

„Mi smo nedavno, tijekom pohoda 'Ad limina apostolorum' u bazilici sv. Petra u Rimu otkrili kamenu ploču na kojoj su otisnuta četiri važna datuma iz naše povijesti među kojima i 641. godina, kada je započeo kontakt Hrvata sa Svetom stolicom i s katoličkom crkvom, a Hrvati su među najstarijim slavenskim narodima koji su primili kršćanstvo“, ispričao je nadbiskup Puljić.

Župan Božidar Longin zahvalio je nadbiskupu na prijemu te naglasio kako je iza Zadarske županije vrlo uspješna godina u kojoj su pokrenuti i dovršeni brojni projekti. Upoznao je nadbiskupa s brzim gospodarskim rastom županije koja je ove godine zabilježila rekordan broj zaposlenih.

„Trebamo nastaviti širiti pozitivno ozračje kako bi svi u našoj županiji dobro živjeli. Zajedničkim radom želimo se i dalje boriti za boljitak i razvoj naše županije i svih njezinih stanovnika“,  istaknuo je Longin.

Pročitano 2167 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA