Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan čestitao Kazalištu lutaka Zadar na Nagradi hrvatskog glumišta

Posted On Utorak, 27 studenoga 2018 16:23

Župan Božidar Longin uputio je čestitku Kazalištu lutaka Zadar povodom osvajanja velikog priznanja Nagrade hrvatskog glumišta. Podsjetimo, na 26. po redu svečanoj dodjeli nagrada, koja se održala u subotu 24. studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, predstavi „Nikomu pravo“ Kazališta lutaka Zadar pripala je nagrada za najbolju lutkarsku predstavu ili predstavu za djecu ili mlade.

„Poštovana gospođo Pavić Tumpa,

povodom Nagrade hrvatskog glumišta  u kategoriji  najbolja lutkarska predstava ili predstava za djecu i mlade za predstavu NIKOMU PRAVO, redateljici Ani Prolić te cijelom ansamblu  upućujem svoje iskrene čestitke.

S najljepšim željama za mnogim novim kvalitetnim umjetničkim dostignućima našeg i Vašeg Kazališta lutaka Zadar pozdravljam Vas s poštovanjem“, stoji u dopisu župana Longina ravnateljici Kazališta lutaka Zadar Iris Pavić Tumpa.

Župan Longin će u Maloj vijećnici Zadarske županije u ponedjeljak, 3. prosinca, prirediti prijem za dobitnike ovog renomiranog priznanja.   

Kako su naglasili iz Kazališta lutaka Zadra, primitak nagrade Hrvatskog glumišta posebno im je važno priznanje jer ju dodjeljuje struka - Hrvatsko društvo dramskih umjetnika.

 „Nikomu pravo“ je predstava nastala prema motivima narodne pripovijetke „Svijetu se ne može ugoditi“, a režiju potpisuje Ana Prolić. Na produkciji predstave radili su brojni suradnici - Juraj Aras kao asistent režije, Damir Klemenić kao suradnik za scensku igru, Mate Matišić skladao je glazbe i tekst songova, likovno oblikovanje cjelokupne predstave osmislila je Sanja Mrša Vukman, a kostime je osmislila Anita Goreta. Za tehničku realizaciju zaslužni su Frane Papić, Mate Petričević, Robert Košta, Nataša Perović, Marijan Nižić i Marin Bakmaz. U priči o premetanju po magarcu igraju Juraj Aras, Sanja Grgina, Dominik Karakašić, Irena Bausović Tomljanović, Anđela Ćurković Petković, Tamara Šoletić, Radojka Kozulić i Robert Košta.

 

Pročitano 1632 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA