Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan Longin s premijerom Plenkovićem obišao impozantan most dug 36 kilometara

Posted On Ponedjeljak, 05 studenoga 2018 08:40

Izaslanstvo hrvatske Vlade predvođeno predsjednikom Andrejom Plenkovićem, koje boravi u višednevnom posjetu Kini, posjetilo je 36 kilometara dug most Hangzhou Bay, u pratnji predsjednika Uprave kineske kompanije za ceste i mostove Lu Shana, tvrtke koja gradi Pelješki most. Ovaj most izgrađen je u samo pet godina i povezuje najveće svjetske teretne i kontejnerske luke u Nigbou i Šangaju.

Kad smo uživo vidjeli taj iznimni inženjerski i poduzetnički zadatak koji je obavljen na tako zahtjevnom mostu dugačkom 36 kilometara, uvjereni smo da će CRBC biti jednako efikasan i uspješan u izgradnji Pelješkog mosta", rekao je Plenković.

Uz Plenkovića je u obilasku mosta bilo i cjelokupno hrvatsko izaslanstvo, u čijem je sastavu i zadarski župan Božidar Longin.

Nakon obilaska mosta, hrvatsko izaslanstvo je otputovalo u Šangaj gdje su nazočili primanju koje je, uoči prvog China International Import Expo, za šefove delegacija, organizirao kineski predsjednik Xi Jinping. Plenković će u ponedjeljak u Šangaju, uz brojne svjetske čelnike, sudjelovati na otvaranju sajma China International Import Expo, na kojem se očekuje preko 3000 tvrtki iz cijeloga svijeta. Na sajmu će sudjelovati i izaslanstvo HGK-a i predstavnici hrvatskih tvrtki. Ujedno će biti i otvoren prvi ured Hrvatske turističke zajednice u Šangaju.

Hrvatska je delegacija, prije dolaska u Šangaj, već održala niz sastanaka na visokoj razini u Pekingu i Hangzhou. Uz prijem kod predsjednika Vlade NR Kine Li Keqianga, u Pekingu su održali sastanke s predsjednicima uprava i predstavnicima tvrtki China Road and Bridge Corporation, China Railway Engineering Group, Norinco i China Shipbuilding Industry Corporation, te s guvernerom Azijske infrastrukturne investicijske banke Jin Liqunom.

Potom su otputovali u Hangzhou, gdje su razgovarali s Che Junom, čelnim čovjekom pokrajine Zhejiang, s kojom Hrvatska već ima dinamične odnose u pogledu gospodarske razmjene i trgovinske razmjene. Hangzhou je također poznat kao grad gdje je boravio i Marko Polo, koji ga je opisao kao ‘najveličanstveniji grad na svijetu’.

Hrvatsko je izaslanstvo tom prigodom obišlo obalu Zapadnog jezera u Hangzhouu gdje se nalazi spomenik Marku Polu, a kasnije je nazočilo spektakularnoj audio-vizualnoj predstavi koja se odvijala na samoj površini jezera.

Cijeli naš boravak u Kini je izvrsno organiziran i možemo uistinu biti zadovoljni. Dočekali su nas iznimno prijateljski i sastanci su bili doista bili na najvišoj razini. Moj boravak u izaslanstvu premijera Plenkovića veliko je priznanje za Zadarsku županiju i pokazatelj da je prepoznat naš rad u privlačenju investicija. Nadam se da ćemo nakon povratka iz Kine konkretizirati naše razgovore, u prvom redu u razvoju željezničke infrastrukture i suradnje u turizmu”, istaknuo je župan Zadarske županije Božidar Longin.

Foto: Vlada RH / Zadarska županija

 

Pročitano 3011 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA