Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Longin: Izgradnja vodovoda i odvodnje među prioritetima

Posted On Četvrtak, 27 rujna 2018 08:55

 

Gradnja pretovarne stanice na Pagu bila je jedna od zanimljivijih tema na aktualnom satu osme sjednice Županijske skupštine. Nakon što je pred zgradom županije dio mještana naselja Gorica na Pagu jutros mirno prosvjedovalo tražeći zaustavljanje izgradnje pretovarne stanice, vijećnik MOST-a Ivan Matić upitao je župana Božidara Longina može li se pronaći način da se udovolji zahtjevima mještana. 

Naravno da brinemo o potrebama naših stanovnika i pokušat ćemo napraviti sve da nitko od njih ne bude zakinut. Ipak, u projektu Centra za gospodarenje otpadom čiji su sastavni dio pretovarne stanice županija nema veliki utjecaj, obzirom da smo mi suvlasnik s udjelom od tek 23 posto“, naglasio je Longin.

Županijski vijećnik Zoran Šikić istaknuo je važnost izgradnje vodovoda i kanalizacije u cijeloj županiji te ga je zanimalo može li župan Longin, kao član uprave Hrvatskih voda, poduzeti da se ubrzaju projekti u našoj županiji.

„Rješavanje problematike odvodnje i vodovoda u najvećem dijelu naše županije nam je prioritet. Već je potpisan 400 milijuna kuna vrijedan ugovor za aglomeraciju koja će povezati Grad Nin, te općine Privlaka, Vrsi i Vir. U završnoj su fazi još tri velika projekta – biogradska aglomeracija koja uključuje susjedne općine i otok Pašman, Aglomeracija Bibinje – Sukošan i Aglomeracija Preko – Kali. Što se tiče preostalog dijela Županije, održali smo više radnih sastanaka na kojem su sudjelovali predstavnici gradova i općina koje bi ušle u aglomeraciju radnog naziva Novigradsko more – Podvelebitski kanal. Izradili smo Projektni zadatak i u ovom trenutku ga usklađujemo s Hrvatskim vodama kako bi krenuli s izradom potrebnih studija i projektne dokumentacije“, ustvrdio je Longin te dodao da bi u tu, veliku aglomeraciju ušli gradovi Benkovac i Obrovac te općine Starigrad, Posedarje, Novigrad, Gračac, Ražanac, Stankovci, Jasenice, Lišane Ostrovačke, Polača, Galovac, Škabrnja, Zemunik Donji i Poličnik.

Vijećnicu Ninu Kolanović (HDZ) zanimalo je kako napreduje projekt izgradnje novog azila za pse, odnosno skloništa za napuštene životinje.

Radimo na tome svakodnevno u suradnji s Gradom Zadrom, jer je cilj napraviti jedno dugoročno rješenje za napuštene životinje. Izrađen je idejni projekt i predan je zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole. Uz to Zadarska županija zatražila je od Ministarstva državne imovine darovanje zemljišta za potrebe izgradnje azila, a naš resorni pročelnik Segarić je nedavno posjetio najkvalitetniji pseći azil na području Hrvatske, Dumovec u Zagrebu, čiji rad na godišnjoj bazi košta oko 4 milijuna kuna. Tražimo optimalan model za našu županiju, a dogovoreno je kako će nam Dumovec pružiti cjelokupnu pomoć oko ustroja skloništa za nezbrinute životinje“, poručio je župan Longin.

 

Pročitano 734 puta

Zadnje objave

srpnja 25, 2019

Bugarski predsjednik Radev posjetio Zadarsku županiju

U sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj predsjednik Republike Bugarske Rumen Radev…
srpnja 18, 2019

Zadarskoj županiji još dvije nekretnine u bivšoj vojarni Stjepana Radića

Bivši ministar državne imovine Goran Marić je prije razrješenja potpisao Ugovor o…
srpnja 11, 2019

Ključni projekti za otočane: Longin u obilasku izgradnje trajektne luke u Tkonu i ribarske luke u Kalima

Župan Božidar Longin u pratnji suradnika te načelnika općina Tkon i Pašman Gorana Mušćeta…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA