Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Longin: Izgradnja vodovoda i odvodnje među prioritetima

Posted On Četvrtak, 27 rujna 2018 08:55

 

Gradnja pretovarne stanice na Pagu bila je jedna od zanimljivijih tema na aktualnom satu osme sjednice Županijske skupštine. Nakon što je pred zgradom županije dio mještana naselja Gorica na Pagu jutros mirno prosvjedovalo tražeći zaustavljanje izgradnje pretovarne stanice, vijećnik MOST-a Ivan Matić upitao je župana Božidara Longina može li se pronaći način da se udovolji zahtjevima mještana. 

Naravno da brinemo o potrebama naših stanovnika i pokušat ćemo napraviti sve da nitko od njih ne bude zakinut. Ipak, u projektu Centra za gospodarenje otpadom čiji su sastavni dio pretovarne stanice županija nema veliki utjecaj, obzirom da smo mi suvlasnik s udjelom od tek 23 posto“, naglasio je Longin.

Županijski vijećnik Zoran Šikić istaknuo je važnost izgradnje vodovoda i kanalizacije u cijeloj županiji te ga je zanimalo može li župan Longin, kao član uprave Hrvatskih voda, poduzeti da se ubrzaju projekti u našoj županiji.

„Rješavanje problematike odvodnje i vodovoda u najvećem dijelu naše županije nam je prioritet. Već je potpisan 400 milijuna kuna vrijedan ugovor za aglomeraciju koja će povezati Grad Nin, te općine Privlaka, Vrsi i Vir. U završnoj su fazi još tri velika projekta – biogradska aglomeracija koja uključuje susjedne općine i otok Pašman, Aglomeracija Bibinje – Sukošan i Aglomeracija Preko – Kali. Što se tiče preostalog dijela Županije, održali smo više radnih sastanaka na kojem su sudjelovali predstavnici gradova i općina koje bi ušle u aglomeraciju radnog naziva Novigradsko more – Podvelebitski kanal. Izradili smo Projektni zadatak i u ovom trenutku ga usklađujemo s Hrvatskim vodama kako bi krenuli s izradom potrebnih studija i projektne dokumentacije“, ustvrdio je Longin te dodao da bi u tu, veliku aglomeraciju ušli gradovi Benkovac i Obrovac te općine Starigrad, Posedarje, Novigrad, Gračac, Ražanac, Stankovci, Jasenice, Lišane Ostrovačke, Polača, Galovac, Škabrnja, Zemunik Donji i Poličnik.

Vijećnicu Ninu Kolanović (HDZ) zanimalo je kako napreduje projekt izgradnje novog azila za pse, odnosno skloništa za napuštene životinje.

Radimo na tome svakodnevno u suradnji s Gradom Zadrom, jer je cilj napraviti jedno dugoročno rješenje za napuštene životinje. Izrađen je idejni projekt i predan je zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole. Uz to Zadarska županija zatražila je od Ministarstva državne imovine darovanje zemljišta za potrebe izgradnje azila, a naš resorni pročelnik Segarić je nedavno posjetio najkvalitetniji pseći azil na području Hrvatske, Dumovec u Zagrebu, čiji rad na godišnjoj bazi košta oko 4 milijuna kuna. Tražimo optimalan model za našu županiju, a dogovoreno je kako će nam Dumovec pružiti cjelokupnu pomoć oko ustroja skloništa za nezbrinute životinje“, poručio je župan Longin.

 

Pročitano 1672 puta

Zadnje objave

studenoga 29, 2023

Program kreditiranja privatnih iznajmljivača na području Zadarske županije

Zadarska županija je prepoznala privatni smještaj u turizmu kao jedan od osnovnih…
studenoga 28, 2023

NAJAVA 15. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

15. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 5. prosinca…
studenoga 27, 2023

Primanje za Nevešćanina i Perića: Zadru uskoro domaćinstvo Europskog prvenstva u skokovima u vodu

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu Zadarske županije primio skakača u vodu…
studenoga 22, 2023

ODRŽAVANJE OBVEZNIH EDUKACIJA ZA POLJOPRIVREDNIKE U SKLOPU POLJOPRIVREDNOG SAJMA CROAGRO 2023. UZ BESPLATAN ULAZ NA SAJAM

U terminu od 30.11. do 03.12.2023. na Zagrebačkom velesajmu održat će se CROAGRO,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA