Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Projekt ERASMUS+ za razvoj socijalnih usluga u ruralnim krajevima

Posted On Utorak, 19 rujna 2017 15:40

U utorak, 19. rujna 2017. godine u Velikoj vijećnici Doma županije održan je sastanak sa partnerima na projektu ERASMUS+ u sklopu međunarodne suradnje LAG-a BURA, francuske regije Bretagne i češkog Plzenskog kraja. Zamjenik župana Šime Mršić sa suradnicima, pročelnikom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Bernardom Marunom, pomoćnicom pročelnika za zdravstvo i socijalnu skrb Dubravkom Dragaš i pomoćnicom pročelnika za razvoj i europske procese Nikolinom Miočić, uvodno za strane goste koji su po prvi put u Hrvatskoj, predstavio opće podatke o Zadarskoj županiji.

„Svim sudionicima želim uspješna izlaganja, konstruktivne rasprave te ugodan boravak u našoj županiji te se nadam da ćete se, kao nama posebno dragi gosti, s radošću vraćati u Zadarsku županiju otkrivajući sve ljepote ovog prostora.“ - rekao je zamjenik župana Šime Mršić, nakon čega je uslijedila prezentacija projekta Foster Children Rights - promicanje prava djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

Ovaj projekt je predstavila voditeljica projekta Nikolina Miočić, čiji je glavni cilj osigurati učinkovitu provedbu standarda EU u provedbi prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji u Zadarskoj županiji. U sklopu projekta održano je ukupno 11 radionica namijenjenih pedijatrima, medicinskom osoblju, ostalim stručnjacima koji se bave djecom, roditeljima djece s teškoćama u razvoju i široj javnosti. Uz brojne aktivnosti koje su provodili Društvo Naša djeca Zadar, Caritas Zadarske nadbiskupije, Volonterski centar Zadar i Udruga odgajatelja predškolske djece Maraške, obilježen je Međunarodni dan djedova i baka u Gradskoj knjižnici Zadar, Okrugli stol na temu Prava djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji u Domu Zadarske županije te je na zadarskom Forumu obilježen je Dan igre.

Dubravka Dragaš je partnere na projektu ERASMUS+ upoznala sa glavnim aktivnostima programa Pomoć u kući, kojeg Zadarska županija provodi od 2005. godine, te provedbu ovog programa pružanja socijalnih usluga u kući, u suradnji sa Ministarstvom zdravstva, jedinicama lokalne samouprave i domovima za stare i nemoćne, sufinancira iznosom od 400.00,00 kuna godišnje.

LAG Bura, MAS Sv. Jana z Nepomuku iz Češke i Syndicat de Lorge iz Francuske započeli su suradnju na projektu Erasmus+ s ciljem razmjene iskustava i poboljšanja socijalnih usluga u ruralnim krajevima. Projekt pod nazivom „Education of decision-makers and social services providers – quality in care“ (Edukacija donositelja odluka i pružatelja socijalnih usluga-briga o kvaliteti) financira se iz sredstava EU. Konferencija i prvi sastanak radne skupine održani su od 21. do 28. ožujka 2017. u Českoj u mjestu Spálené Poříčí. LAG BURA je boravio od 16. do 23. svibnja 2017. u Francuskoj. Zatim su jednotjedni boravak u francuskoj pokrajini Bretagne organizirali partneri iz Syndicate de Lorge, predstavnici općina Ploeuc l’Hermitage, Plaintel, Saint Carreuc i Le Bodeo. U sklopu ovoga projekta LAG Bura je ugostio projektne partnere iz Češke i Francuske u razdoblju od 17. do 24. rujna 2017. u Zadarskoj županiji. Predviđene su posjete ustanovama socijalne skrbi u našem ruralnom kraju, pravi se konačna usporedba koja uključuje sva tri sustava, navode se primjeri dobre prakse koji mogu poslužiti kao model primjene socijalnih usluga

Pročitano 1486 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA