Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Otočnim općinama iz Ugljana i Pašmana 280 tisuća eura iz Programa razvoja otoka

Posted On Srijeda, 10 travnja 2024 16:01

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić u pratnji zamjenika župana Šime Vickovića posjetio je otoke Ugljan i Pašman, čijim je jedinicama lokalne samouprave iz Programa razvoja otoka u 2024. godini odobreno ukupno 277.900 eura.

Općina Preko za gradnju mrtvačnice unutar novoga groblja u naselju Preko – I. faza dobila je 67.500 eura, Općina Kali za rekonstrukciju i dogradnju Dječjeg vrtića Srdelice 61.700 eura, Općina Kukljica za sanaciju krovišta i zamjenu vanjske stolarije na Područnoj školi Kukljica 49.500 eura, Općina Pašman za uređenje Doma Kulture Neviđane 48.800 eura, a Općina Tkon za uređenje mjesnih trgova 50.400 eura.

Zadarska županija kao osnivač OŠ Valentin Klarin Preko i općina će sufinancirati preostali dio radova na područnoj školi Kukljica ukupne vrijednosti 146.000 eura, najavljeno je prilikom obilaska škole u pratnji načelnika Marina Boška.

Ministar Erlić i zamjenik župana Vicković u pratnji općinskog načelnika Jure Brižića u Preku su obišli gradilište budućega hotela Hilton koji bi trebao biti otvoren u svibnju iduće godine. Ugljan će tako biti prvi hrvatski otok koji će imati hotel iz franšize Hilton, što će svakako dati dodatan doprinos razvoju turizma zadarskog arhipelaga.

„Rekordnim investicijskim ciklusom radimo na ravnomjernom razvoju svih krajeva Hrvatske. Brojni projekti se aktivno provode u svim krajevima Zadarske županije pa tako i na otocima. Podsjetit ću da je Hrvatska jedina članica Europske unije uz Finsku koja ima poseban Zakon o otocima, a predvidjeli smo i poseban mehanizam u kojem je osigurano 150 milijuna eura za otočne projekte iz EU fondova. Nakon velikih projekata trajektne luke Tkon i luke Sali te ribarskih luka u Kalima i Zadru, ulaganja u lučku infrastrukturu nastavit će se proširenjem trajektne luke Preko s novim lukobranom. Tvrđava sv. Mihovila obnovom će postati interpretacijski centar zadarskih otoka, što će biti potpuno novi kulturno-turistički sadržaj važan za cijelu Zadarsku županiju. U narednom razdoblju izgradit će se mreže vodovoda i odvodnje na otocima Ugljan i Pašman kroz projekte aglomeracija, a nedavno je potpisan ugovor kojim se kreće u dovršetak vodovodizacije svih zadarskih otoka. Za sve te projekte su osigurani izvori financiranja i oni će dodatno podići kvalitetu života na otocima“, najavio je tom prigodom ministar Erlić.

„Hrvatska se razvija brže od europskog prosjeka uvelike zahvaljujući rekordnim EU sredstvima za koja se izborila naša Vlada. Važno je naglasiti da ćemo u Zadarskoj županiji, uz redovne operativne programe, po prvi puta moći koristiti i one namjenske. Osigurano je tako više do 25,5 milijuna eura za naše otoke, dodatnih 5,5 milijuna eura iz posebnog programa za Bukovicu i Ravne Kotare, a i Grad Zadar i njegovo urbano područje opet ima na raspolaganju sredstva iz ITU mehanizma i to zavidnih 43 milijuna eura. To će dati dodatan doprinos ravnomjernom razvoju svih naših krajeva“, istaknuo je zamjenik župana Šime Vicković.

Pročitano 177 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA