Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Ministar Erlić uručio ugovor, biogradska bolnica predstavila projekt zdravstvenog turizma

Posted On Četvrtak, 21 ožujka 2024 17:21

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić uručio je Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu ugovor vrijedan 80 tisuća eura za ulaganje u infrastrukturu bolničkih zgrada. Tim sredstvima urediti će se dotrajale prostorije bolnice i opremiti novim krevetima.

Uz to, Specijalna bolnica za ortopediju Biograd nedavno je iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti dobila 2,6 milijuna eura bespovratnih sredstava za projekt zdravstvenog turizma vrijedan 3,3 milijuna eura, kojeg je ravnatelj bolnice Mate Kutleša predstavio ministru Erliću i županu Božidaru Longinu sa suradnicima.

„Kroz ovaj projekt bolnica će dobiti 20 potpuno opremljenih soba za potrebe zdravstvenog turizma. Uz, to predviđeno je uređenje i opremanje restorana, nove recepcije, kafića, a izgradit će se i podzemni hodnik od glavne zgrade, gdje će biti korisnici zdravstvenog turizma, do susjedne zgrade fizikalne terapije. Uredit će se i hortikultura, a postavit će se fotonaponske ćelije na zgradi u kojoj će biti zdravstveni turizam, kao i dizalice topline. Svakako i dalje planiramo surađivati sa specijalnim bolnicama za medicinsku rehabilitaciju u korištenju njihovih iskustava. Naša bolnica je uz ortopediju i rehabilitacijski centar, a ovaj projekt će nam omogućiti da naplaćujemo usluge od pacijenata u zdravstvenom turizmu“, kazao je Kutleša.

Ministar Šime Erlić naglasio je kako se ovim projektom otvara novi razvojni put bolnice u vidu održivog financiranja i bolje i kvalitetnije usluge.

„Specijalna bolnica Biograd je bolnica s dugom tradicijom ortopedije, koja je prepoznatljiva u RH. Sretan sam i zadovoljan što ćemo ovim ugovorom pomoći bolnici da se uredi infrastrukturni dio i pripremi za ono što dolazi, a to je veliki projekt financiran iz NPOO-a vrijedan 3,3 milijuna eura kojim se bolnica okreće prema zdravstvenom turizmu. Ona će time dobiti mogućnost da osigura održivost svog financiranja u budućnosti, ali i da se usluga podigne na još višu razinu. To je jedan strateški zalog, fokus Vlade kojima se omogućuje da se ovakvi i drugi projekti realiziraju u RH u kontekstu zdravstvenog turizma putem Ministarstva turizma i NPOO-a“, poručio je Erlić.

Svoje zadovoljstvo postignutim izrazio je i župan Božidar Longin kazavši da svaka kuna uložena u zdravstvo vrijedi deseterostruko.

„Kao osnivač Specijalne bolnice za ortopediju podržavamo njezin iskorak, posebice onaj u smjeru zdravstvenog turizma te smo iznimno ponosni što su se uspješno prijavili za bespovratna sredstva iz NPOO-a. Projekt nam je danas predstavio ravnatelj bolnice i djeluje impresivno, a to je još jedan u nizu projekata u zdravstvu na području Zadarske županije koji su u najvećoj mjeri financirani iz europskih fondova, poput Dnevnih bolnica OB Zadar i energetske obnove Psihijatrijske bolnice Ugljan. Što se tiče današnjeg posjeta ministra Erlića i uručenja ugovora, riječ je o sredstvima koja će se uložiti u poboljšanje bolničke infrastrukture. To je još jedan primjer sinergije države, županije i Grada Biograda i važno je osigurati što bolje uvjete pacijentima i djelatnicima bolnice“, istaknuo je župan Longin.

Pročitano 205 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA