Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Zadru prvi puta obavljen postupak sanacije zubi djece s poteškoćama u razvoju

Posted On Petak, 20 listopada 2023 13:36

U četvrtak, 19. listopada 2023. godine, u zdravstvenom sustavu Zadarske županije u djelatnosti dentalne zdravstvene zaštite  prvi je put obavljen postupak sanacije zubi djece s poteškoćama u razvoju.

Zahvat je obavio multidisciplinarni tim predvođen doktoricom dentalne medicine specijalisticom oralne kirurgije Nevenom Čmelik Sinovčić i anesteziologom Edijem Karucom.

„Izuzetno smo ponosni na sve članove tima koji su sudjelovali u ovome i uložili značajan napor kako bi se ovi postupci mogli i provoditi ovdje. Nije lako ni jednostavno, a to jako dobro znaju oni koji se bave organizacijom rada u ustanovama, započeti novu praksu . Veliki je to broj detalja koje je potrebno uskladiti kako bi sve teklo kako treba. Zato čestitamo i zahvaljujemo u ime svih  kojima će ti postupci život učiniti lakšim,“ komentirao je ovaj značajan događaj župan Božidar Longin.

Pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo Marko Kolega, koji se svakodnevno bori s nizom otegotnih okolnosti koje otežavaju organizaciju zdravstvene skrbi na području županije, istaknuo je: „U Zadarskoj županiji snažno se zalažemo kako bismo postojeći zdravstveni sustav održali te ga poboljšali  koliko god je to moguće u uvjetima kada se suočavamo s brojnim očekivanim i neočekivanim izazovima. S obzirom da ovi zahvati nisu obuhvaćeni standardnim paketom usluga koje pružaju Opća bolnica Zadar i Dom zdravlja Zadarska županije bilo je potrebno sklopiti poseban sporazum o  poslovnoj suradnji između ustanova i Zadarske županije za obavljanje  zahvata jednom mjesečno. Već se poduzimaju potrebni koraci kako bi ovi postupci postali sastavni dio posebnih programa koje financira HZZO jer bi se tada, po potrebi, povećao broj termina i zahvati bi se mogli obavljati i za osiguranike iz drugih županija. Time bi se liste čekanja na te zahvate u Republici Hrvatskoj općenito smanjile.“

Pročitano 503 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA