Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Na Silbi obilježen Dan policije i blagdan sv. Mihovila

Posted On Utorak, 26 rujna 2023 14:41

Tradicionalna proslava blagdana sv. Mihovila ove je godine u organizaciji PU Zadarske održana na otoku Silbi, gdje je upriličeno i svečano otvorenje obnovljenog objekta Područnog ureda Silba – Postaja pomorske i aerodromske policije.

Romano Landeka, načelnik pomorske i aerodromske policije i Dijana Klanac, predsjednica MO Silba službeno su otkrili ploču novoobnovljenog ureda pomorske i aerodromske policije čiju su obnovu inicirao MO Silba uz potporu Potrošačko uslužne zadruge.
"Silba, morska vrata Dalmacije, dugo je čekala obnovu ovog područnog ureda. Iznenađeni smo voljom, brigom i entuzijazmom Silbenjana, koji su poznati po izdržljivosti i čuvanju tradicije. Sami ste osigurali povratak policijske službe na svoj otok i tako osigurali sigurnost i zaštitu ne samo za svoje susjede, već i žitelje vama bliskih otoka i nautičara "- kazao je načelnik PU Zadarske Anton Dražina, dodavši kako će se ured koristiti za sve policijske poslove i potrebe schengenskih obveza.
Župan Božidar Longin je istaknuo kako se Silba ljeti bori sa povećanjem broja žitelja, što predstavlja sigurnosnu prijetnju i zadatak povećanja sigurnosnog nivoa.
"Naši su policajci pozvani služiti nam i raditi na naše dobro, što će te vi, dragi Silbenjani sada moći osjetiti iz prve ruke. Danas naša policija stoji na granici EU koja je i ovdje vidljiva, jer otoci su oduvijek prva stepenica na ulasku u našu državu" - istaknuo je župan Božidar Longin dodavši kako je sigurnost brend naše regije.
" Ured policijske službe na Silbi zalog je naše brige i obećanje bolje sigurnosti i svjetlije budućnosti naših otoka. Posebice jer želimo da se na ovom otoku ponovno čuje dječji smijeh, važno je postići zadovoljavajući nivo zdravstvene i socijalne skrbi "- rekao je gradonačelnik Branko Dukić pohvalivši policajce na njihovu zalaganju i osluškivanju potreba lokalne zajednice.
Obnovom ovog objekta ostvareni su pristojni infrastrukturni uvjeti i time osiguran povratak policijske službe na otok s čim će biti povećana razina sigurnosti, ne samo za otok Silbu već i za druge obližnje otoke zadarskog arhipelaga, Molat, Ist, Škardu, Premudu i Olib. Isto tako povećana je sigurnost nautičkog turizma te turista koji za vrijeme turističke sezone u većem broju dolaze i borave na otocima. Objekt će se koristi tijekom cijele godine za obavljanje svih poslova temeljne policije kao i kompenzacijskih mjera na schengenskom prostoru te poslova kriminalističke policije.
 
Organiziran je i Dan otvorenih vrata za mještane otoka, kada su u jutarnjim satima na mjesnoj rivi policajci izložili i policijsku opremu i tehniku te policijska plovila, kao i opremu drugih žurnih službi.
 
29. rujna slavi se dan policije i blagdan njihova zaštitnika sv. Mihovila, kada se policajci prisjećaju prijatelja i kolega koji su svojim doprinosom i radom osigurali sigurnost i zaštitu svih građana Hrvatske. Temeljene vrijednosti policije usmjerene na očuvanje sigurnosti i zdravlja građana utkani su u temelje njihove struke.
Pročitano 450 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA