Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Novi poticaji poduzetništvu: Zadarska županija potporama pomaže razvoj IT sektora

Posted On Utorak, 19 rujna 2023 13:18

Zadarska županija pripremila je novu mjeru poticanja poduzetništva na svojem području, a riječ je o potporama za razvoj IT sektora. Naime, Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva objavila je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja IT sektora koji je otvoren do 31. listopada 2023. godine.

Sredstva za ovu aktivnost osigurana su u proračunu Zadarske županije, a najviši pojedinačni iznos potpore može iznositi 7 tisuća eura.

Prihvatljivi prijavitelj mora biti poslovni subjekt koji je u procesu razvoja IT proizvoda/usluge sa sjedištem u Zadarskoj županiji, a registriran je do najviše 60 mjeseci, sve zaključno do dana podnošenja prijave na Natječaj.

„Namjena dodjele potpora je razvoja IT sektora kroz potpore poduzetnicima u razvoju IT proizvoda, kao i jačanje konkurentnog nastupa postojećih poduzetnika na tržištu te podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina. Program je namijenjen poduzetnicima koji stvaranjem dodatnih vrijednosti iz područja informacijskih tehnologija i povećanjem ponude IT proizvoda i usluga ostvaruju pozitivan učinak na gospodarski razvoj Zadarske županije“, istaknuo je Ante Sjauš, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam.

Korisnici potpora su subjekti malog gospodarstva utvrđeni zakonom kojim se utvrđuje poticanje razvoja malog gospodarstva koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu, a posluju i imaju registrirano sjedište na području Zadarske županije. Prijavitelji moraju biti registrirani kao obrti, jednostavna društva s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o.) ili društva s ograničenom odgovornošću (d.o.o.).

Ulaganje za koje se traži potpora na temelju ovoga Programa mora biti ostvareno u tekućoj godini i/ili u roku od 12 mjeseci od dana potpisa ugovora o dodjeli bespovratne potpore.

Prijava za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva podnosi se putem on-line obrasca na mrežnoj stranici Zadarske županije, a detaljnije informacije mogu se pronaći OVDJE.

Pročitano 495 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA