Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Mili Dedakoviću – Jastrebu i braniteljskim udrugama priznanja Općine Novigrad

Posted On Srijeda, 02 kolovoza 2023 18:30

Dan Općine Novigrad obilježen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća, uz nazočnost brojnih mještana i uzvanika, na Škalinama u centru mjesta.

Okupljenima su se obratili predsjednik Općinskog vijeća Antonio Sinovčić, načelnik Joso Klapan, saborski zastupnik Rade Šimičević te župan Božidar Longin, koji je bio i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

U svom je obraćanju župan Longin istaknuo odličnu suradnju s Općinom Novigrad te posebice pohvalio rad tamošnje osnovne škole.

„Kao osnivači skrbimo o osnovnoj školi ovdje u Novigradu, kao i o onoj u Pridragi, i to ne samo financirajući režijske troškove, već i niz izvannastavnih aktivnosti poput onih s područja ekologije, čuvanja tradicijske baštine i sl. Značajno je istaknuti da je ovdašnja škola jedna od tek nekolicine s područja naše županije koja je ušla u eksperimentalni program cjelodnevne nastave. Kroz taj će program u školi biti financirana infrastrukturna ulaganja, opremanje i organizacijska prilagodbe za provođenje cjelodnevne nastave. Procijenjena vrijednost ulaganja je 180 tisuća eura“, kazao je Longin naglasivši važnost kvalitetnog korištenja sredstava iz EU fondova. Dodao je da se turistička sezona za sada obećavajuća, a gledajući s perspektive Zadarske županije očekuje se dosad najuspješnija godina po svim gospodarskim pokazateljima.

„Kako bismo dodatno podigli kvalitetu turističkog proizvoda već neko vrijeme sustavno radimo na brendiranju naše županije kao eno-gastro destinacije. Na tome surađujemo s našom Turističkom zajednicom, lokalnim proizvođačima i ugostiteljima. Spoj poljoprivrede, gastronomije i turizma recept je za održivo poslovanje koje obogaćuje ukupnu ponudu Zadarske županije. Jedan od naših aduta svakako je i novigradska dagnja koja je prije mjesec dana dobila europsku zaštićenu oznaku izvornosti i time postala 43. hrvatski proizvod zaštićenog naziva u Europskoj uniji. Čestitam istoimenoj udruzi koja sustavno radi na promociji Novigradske dagnje“, poručio je župan.

Općinska priznanja uručena su Cviti Barabi, Emili Kaštelan, Zvonku Babiću Nogometnom klubu NOŠK Novigrad te braniteljskim udrugama iz postrojbi koje su tijekom Domovinskog rata sudjelovale u obrani i oslobođenju općine Novigrad: Udruga veterana mješovitog odreda mornaričkog pješaštva ZVIR Hvar, Udruga veterana Domovinskog rata - Lošinj, Udruga veterana Ugljan - Dugi otok - Otočki bataljun, Udruga mornaričkog pješaštva Vanga, Udruga specijalaca Domovinskog rata - Poskoci - Zadar, Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade - Gromovi, Udruga veterana 145. brigade - HV - Zagreb, Udruga veterana 3. gardijske brigade - Kune, Udruga ratnih veterana 7. domobranske pukovnije, Udruga dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata 112. brigade te Udruga veterana 4. gardijske brigade - Pauci.

Općinsko priznanje uz ovacije okupljenih preuzeo je i legendarni zapovjednik obrane Vukovara, umirovljeni stožerni brigadir Hrvatske vojske Mile Dedaković - Jastreb, koji sa suprugom Terezijom živi u Novigradu.

Pročitano 474 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA