Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Koncert u čast Tomislava Ivčića

Posted On Utorak, 18 srpnja 2023 12:50

Poznati hrvatski pjevač i skladatelj Tomislav Ivčić napustio nas je prije 30 godina. Njemu u čast, 17. kolovoza na zadarskom Forumu održat će se veliki koncert na kojem će pjevati neke od najvećih hrvatskih glazbenih zvijezda. Nastupat će Zorica Kondža, Doris Dragović, Tedi Spalato, Neno Belan, Matija Cvek, Mija Dimšić, Ivana i Marija Husar, Ivana Kindl, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Ivica Sikirić-Ićo, Vlado Kalember, Mladen Grdović, grupa Forum, Ive Županović, Marina Tomašević, Jure Brkljača, klapa Munita te Davor Pekota i klapa Niko. 

Budući da je hrvatsku glazbenu baštinu zadužio svojim opusom, posebno s domoljubnim pjesmama koje predvodi „Stop the War in Croatia“, koja se emitirala na radio i tv postajama širom svijeta i svakako pomogla našoj zemlji za vrijeme ratnih nedaća, očekuje se veliki interes javnosti, poručili su organizatori.

Koncert će izravno prenositi Hrvatska televizija i Hrvatski radio, a ulaz na koncert će biti slobodan za publiku. Koncert se realizira u suradnji s obitelji, Gradom Zadrom i Zadarskom županijom, za aranžmane i orkestar je zadužen zadarski glazbeni producent i aranžer Saša Miočić, orkestar će činiti osmeročlani bend sastavljen od vrhunskih glazbenika kojima će se pridružiti i Zadarski komorni orkestar pod ravnanjem maestra Ivana Repušića.

Na današnjoj konferenciji za novinare sudjelovala je i kći Tomislava Ivčića Izabela Vrtar  koja je kazala:

“Ne želimo naglašavati tugu oko činjenice da mog oca nema već 30 godina, već da organiziramo jedan zajednički koncert koji će donijeti pravu radost ovome gradu, generacijama koje su živjele s njime i generacijama koje su se rodile nakon njegove smrti, da pokažemo što je Zadar dao Hrvatskoj i što to potjeće, može poteći i još uvijek teče ovim ulicama, da se daruje građanima Zadra, gostima Zadra i cijeloj Hrvatskoj ono najljepše što je ostalo od moga oca, a to je pjesma." 

“Svaka regija, svaki grad, mjesto imaju nešto i nekoga po čemu su poznati. Suvremeni marketinški stručnjaci nazivaju to brendom.

Stoga bez pretjerivanja možemo reći da je pok. Tomislav Ivčić jedan od najznačajnijih zadarskih brendova. Bez sumnje ne postoji nitko u Dalmaciji, a vrlo vjerojatno i u čitavoj našoj Domovini tko ne zna makar jednu njegovu pjesmu. Ne postoji druženje, tulum, na kojem se nije zapjevala makar Večeras je naša fešta,” rekao je na konferenciji za novinare župan Božidar Longin.

 

Dodao je kako je njegov značaj prepoznat  odavno i lijepo je znati da vrijeme nije donijelo zaborav, već dapače, da u našem gradu postoje oni koji su bili spremni pokrenuti organizaciju jednog velikog koncerta te da su mnoga velika imena hrvatske glazbene scene, i zadarska, ali i ona iz mnogih drugih gradova, spremna bez razmišljanja sudjelovati u ovom projektu kojim će se na najbolji mogući način, pjesmom, odati počast velikom Tomislavu.

“Zadarska županija svakako pruža podršku ovom događanju, a u prilog tome koliko smo svjesni veličine našeg zadarskog slavuja, govori i činjenica da smo mu prije 5 godina, povodom 25. obljetnice preranog odlaska, posthumno dodijelili županijsku nagradu za životno djelo.

U tom kontekstu želim zahvaliti svima koji će se 17. kolovoza uspeti na pozornicu na zadarskom Forumu i koji će svojim glasovima i svirkom oživjeti uspomenu na našeg velikog umjetnika.

Osobita hvala organizatorima jer je riječ o zahtjevnom poslu, no siguran sam da i u ovom slučaju vrijedi ona da je znatno lakše raditi nešto što se radi srcem,” rekao je župan  Longin.

Pročitano 5051 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA