Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Sportsko-humanitarni spektakl za osnovnu školu u Stankovcima

Posted On Utorak, 18 srpnja 2023 08:12

Zaklada Marin Čilić ove je godine odabrala izgraditi multifunkcionalno igralište u  školi OŠ Petra Zoranića u Stankovcima. Tim povodom na teniskim terenima ŠC Višnjik održan je veliki sportsko-humanitarni spektakl u kojem su sudjelovali brojni sportaši među kojima Luka Modrić, Danijel Subašić, Darijo Šarić, Mate Pavić, Eduardo da Silva, Matea Jelić, Tin Srbić, Doris Bačić i Ivano Balić te mnogi drugi.

„Osobito smo zahvalni svima u Zakladi, a posebno našem proslavljenom tenisaču Marinu Čiliću. Čestitamo i školi i Općini Stankovci koja je financirala projektnu dokumentaciju. Riječ je o multifunkcionalnom športskom igralištu za djecu: za nogomet, košarku i tenis. Do sada je izgrađeno četiri igrališta u projektu Gem set Hrvatska, a ovo će igralište biti čista petica za našu školu,“ rekao je župan Božidar Longin.

Ovim projektom Zaklada Marin Čilić doprinosi ostvarenju svoje vizije - Svijet u kojem sva djeca imaju jednake mogućnosti da ostvare svoj puni potencijal.

Ovaj događaj ujedno je promocija bavljenja sportom djece i mladeži u Stankovcima, jednoj od naših najudaljenijih općina.

Za OŠ Petra Zoranića pripremljena je i dokumentacija za izgradnju nove školske športske dvorane. Školi je još potrebno dograditi kuhinju i blagovaonicu.

„Nadamo se da će sve to biti realizirano do školske godine 2026./'27. Koliko je do nas, učinit ćemo sve u suradnji s Ministarstvom obrazovanja i Općinom Stankovci da se to dogodi.

Čestitam svima na ovom zajedničkom uspjehu. A posebno čestitam i zahvaljujem učenicama OŠ Petra Zoranića koje su ove godine osvojile drugo mjestu na državnom prvenstvu u futsalu. Koliko je velik ovaj uspjeh, najbolje govori činjenica da je drugo mjesto izboreno u konkurenciji 880 škola u RH, u ovoj školi s manje od 200 učenika, i to školi koja još nema športsku dvoranu.

Kao što smo rekli, nadamo se da će se to uskoro promijeniti i da će škola dobiti sve što joj treba da svako dijete u Stankovcima ima jednake mogućnosti ostvariti svoj puni potencijal,“ istaknuo je župan Longin dodajući kako se jedan od najvećih izazova za mlade u ruralnim naseljima, zbog nedostatka kulturnih i sportskih sadržaja, odnosi  na ostvarivanje jednakih mogućnosti u kontekstu osobnog i profesionalnog razvoja.

„Zahvaljujući ovoj donaciji, zajedno ćemo otkloniti prepreke koje se nalaze na putu uspjeha budućih sportskih nada. Vjerujem da će ovo igralište poslužiti djeci za razvijanje novih vještina te im omogućiti da svoje snove pretvore u stvarnost. Nadam se da ćemo jednog dana neke od njih imati priliku gledati na velikim sportskim terenima  i da će nam poput Marina Čilića, naših Vatrenih, ali i drugih sjajnih hrvatskih sportaša, dati onaj nevjerojatan osjećaj ponosa kad se okite medaljama,“ dodao je župan Božidar Longin.

Istaknuo je također da  Zadarska županija u posljednje tri godine izdvaja znatna sredstva za uređenje dječjih sportskih igrališta.

„Zadarska županija i ove će godine sufinancirati uređenje i opremanje deset dječjih igrališta na svojem području. Nakon provedenog javnog poziva, gradovima i općinama dodijeljen je ukupan iznos od 92 tisuće eura. Tako će se ovogodišnjim javnim pozivom sufinancirati projekti dječjih igrališta na području gradova Benkovca, Nina, Paga i Zadra te općina Galovac, Polača, Posedarje, Sukošan, Škabrnja i Zemunik. Maksimalni iznos potpore po korisniku je 9.300,00 eura.

Ovo je nastavak provedbe našeg obećanja o 40 dječjih igrališta u četiri godine. Kroz protekle dvije godine sufinancirali smo 21 projekt igrališta diljem županije, a ove smo godine osigurali sredstva za dodatnih deset. Uređenjem dječjih igrališta osigurat će se kvalitetan prostor za druženje djece i odraslih, a djeca će imati siguran prostor za igru,“ naveo je župan Longin i još jednom zahvalio Zakladi što je u Zadru okupila vrhunske uspješne hrvatske sportaše iz svih sportova koji ovim susretom rade zajedno  za dobrobit naše zajednice.

Pročitano 314 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA