Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Ministar Erlić uručio 42 ugovora za projekte u Zadarskoj županiji u vrijednosti 7,2 milijuna eura

Posted On Ponedjeljak, 10 srpnja 2023 16:39

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, uz nazočnost župana Božidara Longina i predstavnika lokalne samouprave, u Zavičajnom muzeju u Benkovcu dodijelio je ugovore korisnicima iz Zadarske županije, u ukupnom iznosu od 7,2 milijuna eura.

Ukupno su uručena 42 ugovora iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju, Sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini te Nacionalnog programa oporavka i otpornosti.

Uz Zadarsku županiju koja je dobila sredstva za 7 prijavljenih projekata, među korisnicima ugovora je čak 20 gradova i općina te 3 ustanove (Opća bolnica Zadar, Psihijatrijska bolnica Ugljan i Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA) i jedno komunalno poduzeće, Odvodnja Zadar.

„Koristim stoga prigodu kako bih uputio veliku zahvalu ministru i njegovim suradnicima što izuzetno dobro prate razvojne projekte na području naše županije. Ministarstvo pruža potporu, no mi na lokalnoj razini smo oni koji moramo pripremati kvalitetne dobro osmišljene i razvojno funkcionalne projekte. Aktivan pristup jedini je pouzdan način za pretvaranje ideja u projekte, a projekata u stvarnost“, istaknuo je župan Longin dodavši kako ovih dana kada obilježavamo 10. godišnjicu ulaska Hrvatske u Europsku Uniju možemo vidjeti brojne benefite tog članstva, prvenstveno kroz niz projekata financiranih europskih sredstvima.

„Samo na području Zadarske županije realizirani su ili su u tijeku brojni projekti ukupne vrijednosti od oko 500 milijuna eura. Od Providurove i Kneževe palače, Dnevnih bolnica, CGO-a, sustava navodnjavanja poljoprivrednih površina, brojnih projekata vodno-komunalne i lučke infrastrukture pa do zadarske rive čija je obnova pri samom završetku. Premda se uvijek može više i bolje, mislim da mi u Zadarskoj županiji možemo biti zadovoljni. I u novom programskom razdoblju EU-a, u kojem je Hrvatskoj na raspolaganju gotovo 25 milijardi eura, bit ćemo spremni! Uvjeren sam da ćemo u sinergiji naših razvojnih agencija, gradova i općina te kroz nastavak vrlo kvalitetne suradnje s Vladom RH, uspješno povući sredstva koja su nam na raspolaganju“, poručio je župan.

Ministar Erlić čestitao je svim korisnicima ugovora i zaželio uspješnu provedbu projekata.

„Svečanost uručenja ugovora smo organizirali u Benkovcu s ciljem da pošaljemo poruku kako brinemo i kako su upravo krajevi poput Benkovca oni koji najviše koriste programe Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ta sredstva imaju za cilj smanjivanje regionalnih razlika, podizanje standarda života upravo u ovim krajevima koji su u zaleđu, koji su udaljeni od urbanih središta i u kojima treba isto tako organizirati život na jedan kvalitetan način“, kazao je Erlić te podsjetio kako je pred Hrvatskom prilika generacije, nova EU financijska omotnica od 25 milijardi eura kojom ćemo dodatno razviti infrastrukturu i standardom se približiti razvijenim članicama Europske unije.

„Zato je iznimno važno da se na vrijeme krene s izradom projektne dokumentacije, jer je to najvažniji preduvjet za uspješnu prijavu i realizaciju projekata“, ustvrdio je Erlić.  

Pročitano 460 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA