Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Općina Pašman obilježila 30. obljetnicu utemeljenja

Posted On Utorak, 13 lipnja 2023 16:03

U Pašmanu je svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine i blagdan njezinog nebeskog zaštitnika sv. Ante. Ujedno je obilježena i 30. obljetnica utemeljenja Općine Pašman.

Uz domaćine, sjednici su nazočili župan Božidar Longin i zamjenik Šime Vicković sa suradnicima, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Rade Šimičević te brojni drugi uzvanici.

Općinski načelnik Krešimir Ćosić u svojem se obraćanju osvrnuo na aktivnosti u proteklih godinu dana kao i na aktualne općinske projekte. Između ostalog, istaknuo je važnost informiranja stanovnika o aktualnim zbivanjima i projektima izgradnje komunalne infrastrukture te poseban naglasak stavio na pronatalitetnu politiku Općine, potporu udrugama i umirovljenicima, sve bolje turističke rezultate, kao i stabilan općinski proračun.

Župan Longin poručio je kako mu je uvijek zadovoljstvo doći na Pašman, otok koji ima prirodne potencijale za kvalitetan i održiv razvoj.

„Upravo je Pašman s nizom malih proizvođača koji nose oznaku Hrvatski otočni proizvod jedan od najvažnijih aduta u brendiranju naše županije kao eno-gastro destinacije. Na tome sustavno radimo, zajedno s našom Turističkom zajednicom, lokalnim proizvođačima i ugostiteljima, a sve s ciljem povezivanja lokalne poljoprivredne proizvodnje i ponude s turizmom. Već prošla godina značila je povratak gostiju, a ova turistička sezona će, uvjereni smo svi, biti još bolja. Tome će zasigurno veliki zamah dati ulazak Hrvatske u Eurozonu i Šengen“, ustvrdio je župan dodavši da je aktivan pristup jedini pouzdan način za pretvaranje ideja u projekte, a projekata u stvarnost.

„I u sljedećem programskom razdoblju EU-a, u kojem je Hrvatskoj na raspolaganju gotovo 25 milijardi eura, Zadarska županija bit će spremna. Naše razvojne agencije su na raspolaganju te sam uvjeren da ćemo, u sinergiji s našim gradovima i općinama te kroz nastavak vrlo kvalitetne suradnje s Vladom RH, uspješno povući sredstva koja su nam na raspolaganju. Na Pašmanu je jedan od prioriteta izgradnja aglomeracije, odnosno nove mreže vodovoda i odvodnje, a upravo je značajan iznos u novoj financijskoj omotnici EU-a namijenjen za takve projekte koji su važni kako za razvoj turizma, ali i povećanje kvalitete života svih stanovnika“, istaknuo je Longin.

Na svečanoj sjednici uručena su i općinska priznanja. Nagradu Općine Pašman je dobila Milena Ćosić iz Dobropoljane za doprinos u području predškolskog odgoja i obrazovanja djece rane i predškolske dobi na području općine Pašman. Kulturno umjetničko društvo „Nevijana“ iz Neviđana dobilo je općinsku nagradu za očuvanje tradicijskog običaja “Neviska koleda” – zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske te promicanju i očuvanju kulturne baštine.

Zahvalnicu Općine Pašman za iznimni doprinos razvoja i promicanja Općine Pašman u području poljoprivrede dobila je Rozalinda Banić, nositeljica OPG-a iz Kraja, dok su Bartol Bobić i Jerko Kovačić, članovi HGSS-a Stanice Zadar, dobili zahvalnicu za osobit doprinos i pomoć zajednici na području općine Pašman.

Pročitano 334 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA