Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Općina Bibinje može poslužiti kao inspirativna priča koja je uspjela

Posted On Srijeda, 03 svibnja 2023 08:38

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana općine Bibinje, koja ove godine slavi svoj 30. rođendan, okupili su se brojni uzvanici i prijatelji Bibinja. Oni su posvjedočili, zajedno s domaćinima brojnim postignućima ove Općine, a sam presjek prošle godine, svojevrsni izvještaj o radu dao je općinski načelnik Šime Sekula.

„Puno projekta je realizirano, čime je svakodnevni život u našem mjestu puno ugodniji. No, za budućnost Bibinja ne treba se bojati. Imamo puno planova za razvoj koje vjerujem da ćemo i realizirati. To nastojimo ostvariti nizom mjera i aktivnosti, uz promišljeno raspolaganje proračunskim novcem i maksimalnim korištenjem sredstava iz europskih fondova. Čestitam od srca i ovogodišnjim laureatima na dobivenim nagradama i priznanjima  i zahvaljujem na njihovom velikom doprinosu. Neka nam nagrađeni budu primjer, a njihova djela poticaj“, istaknuo je Sekula koji je u svom govoru sažeo brojne projekte koji su završeni, no naveo i neke koji tek čekaju svoju realizaciju.

Zamjenik župana Zadarske županije Šime Vicković naglasio je kako Općina Bibinje ima izuzetnu suradnju sa Zadarskom županijom, zahvaljujući kojoj su  realizirani brojni projekti.

„Zadarska županija kao što znate skrbi prvenstveno o školstvu i zdravstvu. Pripremili smo projekt proširenja osnove škole za koji čekamo raspisivanje javnih poziva od strane Ministarstva kako bi taj projekt prijavili i nadamo se u konačnici izgradili, stoga nas posebno veseli ovaj podatak kako je u prošloj godini u vašoj općini rođeno 58 djece. Županijska lučka uprava odradit će obnovu luke Jaz, dok će Županijske uprave za ceste, izgraditi cestu ˝Babindub – rotor groblje˝, što znači da će Općina Bibinje biti direktno povezana sa Zračnom lukom“, najavio je Vicković.

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, uputio je posebne pozdrave svim hrvatskim braniteljima te podsjetio na njihovu važnu ulogu što danas imamo slobodnu Hrvatsku i što s ponosom možemo gledati unatrag i vidjeti sva postignuća koja su nastala na tom temelju.

„Vidimo da se Bibinje razvilo u jednu modernu, uistinu kvalitetnu općinu s nizom razvijenih javnih, općinskih i drugih društvenih usluga koje funkcioniraju, možemo zaključiti da čovjek koji živi u Bibinjama ovdje ima sve za organizirati život na jedan dostojanstven i kvalitetan način. Ako se pitamo, kada gledamo model općina u Hrvatskoj, postoji li ona koja bi mogla biti primjer modela zašto su nam općine potrebne, koje dobro funkcioniraju, zasigurno možemo kazati da je Općina Bibinje jedna od tih“, kazao je Erlić istaknuvši kako u Bibinjama imamo danas rekordnu zaposlenost, izvrsne demografske pokazatelje, veliki broj mladih, sve veći broj dolazaka stranih gostiju, ali i povećanu kvalitetu turističke usluge.

„Bibinje danas živi punim plućima, a općinsko vodstvo radi na tome da iskoristi svaku priliku za realizaciju svih razvojnih projekata koji su stavljeni na raspolaganje kako iz fondova EU, tako i iz svih ostalih izvora financiranja. Općina Bibinje može poslužiti kao inspirativna priča koja je uspjela, koja je uspjela u svim svojim segmentima“, dodao je Erlić.  

Nakon obraćanja prisutnima od strane izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborskog zastupnika Rade Šimičevića, koji je izrazio zadovoljstvo učinjenim na području Općine Bibinje u proteklih 30 godina uslijedilo je uručivanje zahvalnica najboljim učenicima s područja Općine Bibinje te ostalih priznanja.

Grb Općine Bibinje dobio je prim.mr.sc. Mile Gverić, u znak zahvale za dugogodišnji predan i zapažen rad u zdravstvu. Godišnju nagradu Općine Bibinje dobio je Karate klub Bibinje za postignuta sportska ostvarenja i doprinos u razvoju sporta na području Općine Bibinje. Klub je u protekloj godini osvojio 78 medalja.

Nagradu za životno djelo dobio je bibinjski pjesnik Ante Sikirić Krivin za bogato kulturno stvaralaštvo i promicanje kulturnog identiteta Bibinja.

Pročitano 731 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA