Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Božićni susret župana Longina s nadbiskupima Puljićem i Zgrablićem

Posted On Četvrtak, 22 prosinca 2022 08:14

Tradicionalno povodom božićnih blagdana, župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića u Salonu Nadbiskupskog doma. U pratnji nadbiskupa Puljića bili su nadbiskup koadjutor mons. Milan Zgrablić te tajnik nadbiskupa don Mario Karadakić.

U srdačnom i otvorenom razgovoru izmijenili su mišljenja o aktualnim društvenim prilikama. Župan Longin naglasio je kako je godina na zalasku bila vrlo uspješna, pogotovo na planu gospodarstva i turizma. Istaknuo je kako je Zadarska županija ove godine ubilježila rekordnu brojku zaposlenih, da je turistička sezona bila vrlo uspješna, a diljem županije provode se projekti vrijedni gotovo 4 milijarde kuna.

„Županijski proračun za iduću godinu je razvojan, a istovremeno socijalan jer nastojimo provesti sve aktivnosti važne za naše stanovnike, od demografskih mjera pa do skrbi za stare i nemoćne“, poručio je župan.

Nadbiskup Puljić ocijenio je pozitivnim ulazak Hrvatske u Schengenski režim, jer se po njegovim riječima Hrvatska vraća u prostor kojem je je oduvijek pripadala. Također je istaknuo važnost zajedništva hrvatskog naroda kojemu smo svjedočili posljednjih dana tijekom nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

„Igrači i izbornik oduševili su nas kako igrom, tako i svojim zajedništvom, poniznošću i domobljubljem. Oni su prava sportska obitelj, što su i naveli kao svoj moto, a upravo je riječ obitelj ona koja je temelj zdravog društva“, rekao je tom prigodom nadbiskup Puljić.

Uz prigodne darove, župan Longin je nadbiskupu i suradnicima uputio čestitke povodom nadolazećih blagdana i zaželio puno zdravlja u novoj 2023. godini.

Pročitano 563 puta

Zadnje objave

studenoga 29, 2023

Program kreditiranja privatnih iznajmljivača na području Zadarske županije

Zadarska županija je prepoznala privatni smještaj u turizmu kao jedan od osnovnih…
studenoga 28, 2023

NAJAVA 15. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

15. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 5. prosinca…
studenoga 27, 2023

Primanje za Nevešćanina i Perića: Zadru uskoro domaćinstvo Europskog prvenstva u skokovima u vodu

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu Zadarske županije primio skakača u vodu…
studenoga 22, 2023

ODRŽAVANJE OBVEZNIH EDUKACIJA ZA POLJOPRIVREDNIKE U SKLOPU POLJOPRIVREDNOG SAJMA CROAGRO 2023. UZ BESPLATAN ULAZ NA SAJAM

U terminu od 30.11. do 03.12.2023. na Zagrebačkom velesajmu održat će se CROAGRO,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA