Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarska kardiologija - Centar izvrsnosti

Posted On Petak, 02 prosinca 2022 16:15

U Općoj bolnici Zadar bolnici prigodnom svečanošću otvorena je nova Angio sala koja je financirana sredstvima Ministarstva zdravstva. Radi se o tehnologiji najnovije generacije koja uvodi nove kliničke mogućnosti, a da pri tom koristi najniže doze zračenja.

„Nova sala predstavlja sustav koji je u potpunosti prilagođen pacijentima i liječnicima, a inovativnim načinom upravljanja postiže se brži rad kod kompleksnih postupaka liječenja bolesti srca i krvnih žila. Naglasak je na znatno sniženom zračenju što je od velikog značaja za pacijenta, ali i zdravstvene djelatnike koji su svakodnevno izloženi zračenju“, istaknuo je pročelnik Službe za interne bolesti, voditelj Odjela za kardiologiju OB Zadar dr. Dražen Zekanović.

Dodao je kako je  pacijentima  sada osigurano da se na najsuvremeniji način liječe.

„ Infarkt se dešava svima, obično u neobično doba dana – rano ujutro ili jako kasno, a tad naši timovi stižu da bi spasili čovjeku život. Pri tom ugrožavaju i svoje zdravlje jer su izloženi zračenju. Zato je ova moderna sala i važna za njihov život i rad jer je doza zračenja znatno smanjena.” Istaknuo je dr. Zekanović

Sredstva za nabavku uređaja osigurana su iz decentraliziranih sredstava za decentralizirane funkcije u zdravstvu, osiguralo ih je Ministarstvo zdravstva, a vrijednost uređaja je gotovo 4,6 milijuna kuna.

„Proces nabavke nove Angio sale trajao je tri do četiri mjeseca, no sad imamo najsuvremeniji uređaj za rađenje perkutalnih intervencija ne samo u Zadru ili Dalmaciji već i šire“, istaknuo je ravnatelj OB Zadar, dr. Željko Čulina dodajući da je  Odjel za kardiologiju  jedan od  najboljih odjela, ne samo unutar OB Zadar nego i šire.

„Sigurno će i nova Angio sala pomoći u razvoju Odjela i pružanja pomoći sadašnjim i budućim pacijentima., rekao je  dr. Čulina

I župan Božidar Longin naglasio je kako je Odjel za kardiologiju jedan od  najkvalitetnijih Odjela Opće bolnice Zadar.

„ Mogli bismo zaključiti da to i mora biti baš tako jer oni su ti koji brinu o našem najznačajnijem organu, o onoj našoj „pumpici“ bez čijeg dobroga rada nema života. Pjesnici bi rekli da nema ni ljubavi, a ona je također jedno od „pogonskih goriva“ ljudskog života. „

Dodao je kako je ova investicija dio  sjajne priče koja je kroz dvije godine donijela našoj bolnici 50 milijuna kuna vrijedne investicije.

„Ova visoka brojka potvrda je i kvalitetne komunikacije i kvalitetne suradnje županijske i državne razine koja, a vidimo to i danas, rezultira unapređenjem zdravstvene zaštite za sve naše građane. U kontekstu suradnje, moram istaknuti i niz uglednih pojedinaca, sportaša te gospodarstvenika koji su nesebično donirali sredstva za kupnju medicinske opreme i uređaja, za opremanje pojedinih bolničkih odjela. Sve takve akcije, u kojima zajedno radimo u općem interesu svih naših građana, su hvalevrijedne jer predstavljaju iznimnu sinergiju kroz koju do izražaja dolazi humanost i sve one temeljne ljudske vrijednosti koje, pritisnuti tegobama svakodnevice, možda ponekad i zaboravimo, a ne bismo smjeli.“, dodao je još župan Longin.

„Uvijek naglašavam da je Zadarska bolnica jedna od najboljih u Hrvatskoj poglavito na nivou sekundarne zdravstvene zaštite i sigurno ne pretjerujem kad kažem da se može stati uz bok tercijalnim zdravstvenim ustanovama. Kardiologija je zasigurno jedna od takvih djelatnosti gdje pacijenti mogu dobiti jednaku skrb kao bilo kojem Sveučilišnom centru u Hrvatskoj“, zaključio je državni tajnik dr. Silvio Bašić, koji  je naglasio kako zadarska kardiologija može već sada nositi naziv Centar izvrsnosti.

Pročitano 1247 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA