Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Izabran predstavnik Zadarske županije u Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske

Posted On Utorak, 15 studenoga 2022 15:33

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije organizirao je izbor na kojem je Leon Raspović, učenik OŠ Sv. Filip i Jakov, izabran za predstavnika Zadarske županije Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske NVURH, a Marko Vulić iz Prirodoslovno-grafičke škole Zadar za njegovog zamjenika. Ova dvojica učenika će, kroz sljedeće dvije godine, u tom savjetodavnom tijelu Ministarstva znanosti i obrazovanja zastupati interese učenika osnovnih i srednjih učenika Zadarske županije.

Mogućnost sudjelovanja u spomenutu izboru imali su učenici svih osnovnih i srednjih škola s područja županije, a priliku kratkog predstavljanja i isticanja određenih ideja i programa iskoristilo je 40 učenika s područja Zadarske županije, s tim da je i ove godine nešto veći odaziv zabilježen kod učenika osnovnih škola.

Okupljeni roditelji, prijatelji, razrednici i ostali imali su priliku čuti odlične ideje, prijedloge i konkretna rješenja kako doskočiti problemima u nastavnom i obrazovnom procesu, ali i u školskim hodnicima i igralištima.

Neki učenici su svojih pet minuta iskoristili kako bi, umjesto na sebe i program, fokus stavili na škole i mjesta iz kojih dolaze.

Svi kandidati složili su se da u sklopu svog školovanja žele što više putovati i razmjenjivati svoja iskustva s vršnjacima u zemlji, ali i izvan granica naše države. Iskazali su interes za organizaciju humanitarnih, sportskih, kulturnih i društvenih zbivanja jer takav angažman smatraju vrlo značajnim za osobni razvoj, ali i, s obzirom da škola nije tek mjesto učenja i ocjenjivanja, za razvoj društva u cjelini.

Srednjoškolci su, uz pripremu mature, na ljestvici svojih problema visoko rangirali problem prijevoza do škole, a svi su bili suglasni u želji da ne žele školovanje obilježeno isključivo brigama oko male i velike mature.

Pokazavši vrlo zavidnu razinu poznavanja suvremenih znanja i vještina, učenici su dokazali kako su spremni vrlo brzo i kvalitetno iznijeti određene sadržaje čime su pomogli da izbore predstavnika Zadarske županije u Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske obilježe odlučnost, kreativnost i snalažljivost te demokracija.

Pročitano 277 puta

Zadnje objave

siječnja 30, 2023

PROMO VIDEO PROJEKTA CUHaCHA

siječnja 23, 2023

Objava rezultata istraživanja: „Profil, ponašanje i zadovoljstvo turista, korisnika niskotarifnih zračnih prijevoznika u Zadarskoj županiji u 2022. godini“

Dana 20. siječnja 2023. godine u 10,00 sati u Velikoj vijećnici Zadarske županije…
siječnja 02, 2023

Župan Longin i načelnik Dražina posjetili graničnu policiju

Župan Božidar Longin i zamjenik Šime Vicković Vice posjetili su Postaju granične policije…
siječnja 01, 2023

Županov novogodišnji posjet rodilištu - djevojčica prva beba rođena u 2023. godini 

Župan Božidar Longin sa suradnicima tradicionalno je prvoga dana nove godine posjetio…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA