Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Na Županijskoj skupštini usvojena izvješća Narodnog muzeja i Županijske uprave za ceste

Posted On Petak, 23 rujna 2022 08:12

U Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku održana je 8. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije. Prihvaćeno je polugodišnje Izvješće o izvršenju Proračuna Zadarske županije za 2022. godinu, kao i Izvješće o radu upravnih tijela Zadarske županije za razdoblje siječanj – lipanj 2022. godine.

„Ukupno ostvareni prihodi iznose 676 milijuna kuna ili 43% od ukupno planiranih za 2022. godinu (1.508.600,00 kuna) dok su rashodi izvršeni u iznosu od 653 milijuna kuna što je za prvo polugodište jako dobro znajući da se upravo u tom razdoblju provode postupci javnih nabava i razni javni pozivi. Od ukupno ostvarenih prihoda, 570 milijuna kuna (84%) odnosi se na proračunske korisnike Zadarske županije, a 106 milijuna kuna (16%) na županiju“, navela je pročelnica Upravnog odjela za financije i proračun Bibijana Baričević.

Zadarska županija bez proračunskih korisnika je ostvarila 106 milijuna kuna prihoda te 101 milijun kuna rashoda, a izvorni prihodi iznose 66,3 milijuna kuna, što je 48,3% planiranih sredstava.

U odnosu na isto razdoblje 2021. godine to je porast za 12,8 milijuna kuna i to najviše zbog  povećanja prihoda od poreza na dohodak uslijed oporavka ekonomije te povećanja zaposlenosti, povećanja prihoda od financijske imovine, prvenstveno naknada na koncesije i uporabe pomorskog dobra .

„Redovito ispunjavamo sve obveze i to je najvažnije. Da imamo veći proračun mogli bi i više toga napraviti, no provodimo sve što je planirano. Nastavljamo s pripremom projekta izgradnje hospicija i skloništa za napuštene životinje te ostalim aktivnostima i programima koje smo najavili“, poručio je  župan Božidar Longin.   

Vijećnici su, uz ostalo, usvojili Izvješće o radu Narodnog muzeja Zadar te polugodišnje izvješće i financijski plan Županijske uprave za ceste. Jednoglasno je odobreno davanje suglasnosti Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru za izmjene i dopune Statuta kojima im se pridodaje djelatnost zdravstvenog turizma, a jednoglasno je odobrena i suglasnost zdravstvenoj ustanovi Ljekarna Zadar za radove na adaptaciji ljekarničke jedinice na Putu Petrića u Zadru.

Na današnjoj sjednici nisu izglasane izmjene i dopune proračuna za 2022. godinu, za koje je glasovalo 19 vijećnika od potrebnih 20 pa će ta točka biti ponovno na dnevnom redu iduće sjednice Županijske skupštine.

Pročitano 204 puta

Zadnje objave

listopada 01, 2022

Zadarska županija odobrila sredstva za sufinanciranje izgradnje sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije u kućanstvima

Na Javni poziv za sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća na području…
Javna priznanja za 2022. godinu
rujna 29, 2022

Dan Općine Preko: Ugljanci dobili novouređeni društveni dom

Otvorenjem novoobnovljenog Društvenog doma, svečanom sjednicom Općinskog vijeća i…
Župan Božidar Longin u Domu županije upriličio je primanje za zadarske sportaše, jedriličare Šimu i Mihovila Fantelu te hrvača Roka Striku
rujna 28, 2022

Primanje za brončane sportaše – braću Fantela i Roka Striku

Župan Božidar Longin u Domu županije upriličio je primanje za zadarske sportaše koji su…
rujna 27, 2022

Zadarska županija dodijelila 500 tisuća kuna potpora mikro poduzetnicima

Nakon provedenog javnog poziva, ukupno su 33 mikro poduzetnika s područja Zadarske…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA