Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Kompetentan djelatnik na putu izlaska iz ovisnosti o alkoholu

Posted On Ponedjeljak, 10 siječnja 2022 18:20

U Centru kreativne industrije Zadar održana  je završna  konferencija projekta "Kompetentan djelatnik na putu izlaska iz ovisnosti o alkoholu"  kojeg je provela Psihijatrijska bolnica Ugljan

Vrijednost projekta je 609.446,78 kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali”. Cilj projekta je unaprijediti znanja I vještine zdravstvenih djelatnika I zaposlenika Psihijatrijske bolnice Ugljan kako bi se promoviralo mentalno zdravlje te prevenirala ovisnost o alkoholu.

“Nadam se da je cilj ovog projekta ispunjen I da su djelatnici educirani kako bi svim ljudima kojima je potrebno liječenje ovisnosti od alkohola pomogli I unaprijedili njihovu budućnost. Zadarska županija uvijek će se brinuti o infrastrulturnim projektima, kao što je energetska obnova, a na vama je da se usavršavate kako bi svi vaši budući korisnici imali odgovarajuću zdravstvenu zaštitu I terapiju. Nalazimo se u vremenu koronakrize I  u protekle dvije godine na žalost povećan je broj onih koji su počeli više konzumirati alkohol. Mislim da smo na pravom putu da ovaj projekt u samoj implementaciji pokaže što ste naučili”, rekao je zamjenik župana Šime Vicković.

Ravnatelj Psihijatrijske bolnice Ugljan Mladen Mavar osvrnuo na više aspekata liječenja alkoholizma, kao i na samu povijest bolnice na Ugljanu.

Rekao je da se na Odjelu za liječenje ovisnosti o alkoholu u ovoj ustanovi trenutačno  liječi 28 pacijenata na muškom odjelu, kapacitiranom za 31 pacijenta. Na ženskom odjelu trenutačno se ne liječi ni jedna pacijentica.

„Alkoholizam je jedna od tvrdokornijih ovisnosti, a rezultati liječenja ne mogu biti sjajni kao u kirurgiji. Bolest nije vezana samo uz alkoholičare, već nastaju poremećaji u obitelji, na radnom mjestu, u socijalnim kontaktima“, rekao je uz ostavo Mavar.

Voditeljica projekta Danijela Stipanić Graf iz Psihijatrijske bolnice Ugljan je naglasila kako su ciljana skupina bili  zdravstveni djelatnici: liječnici, medicinske sestre i tehničari, psiholozi, socijalni radnici, radni terapeuti te da su  unatoč pandemiji uspjeli provesti kompletan projekt. 

Pročitano 694 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA