Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Odabrano novo vodstvo Radne skupine za odnose s javnošću

Posted On Srijeda, 01 prosinca 2021 11:31

Sjednica Radne skupine za odnose s javnošću Hrvatske zajednice županija održana je u utorak 30. studenog u prostorima Državne škole za javnu upravu.

Ovom prilikom je ravnatelj Državne škole za javnu upravu Rudolf Vujević prezentirao dosadašnju suradnju s Hrvatskom zajednicom županija, ali i aktivnosti planirane u nadolazećem razdoblju. Podsjećamo, Hrvatska zajednica županija i Državna škola za javnu upravo su potpisale 2018. godine Sporazum o suradnji kojemu je cilj dati okvir budućih aktivnosti usmjerenih na jačanje kapaciteta jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, uključujući aktivnosti stručnog usavršavanja dužnosnika i službenika sa svrhom doprinosa kontinuiranom unapređivanju njihovih kompetencija.

U nastavku sjednice održana je prezentacija analize županijskih demografskih mjera i mjera za poduzetnike koje je proveo portal zgradonacelnik.hr.  Neke županije u svojim su proračunima osigurale novac za poticaj mladim obiteljima za izgradnju/adaptaciju ili kupovinu nekretnina ili građevinski materijal za obnovu i izgradnju kuća, građevinsko zemljište te neuseljive obiteljske kuće i materijal za njihovu obnovu. Za pregled mjera po županijama kliknite na  POVEZNICU.  Osim demografskih mjera, županije pomažu poduzetnicima u njihovom poslovanju ili pokretanju biznisa, bez obzira je li riječ o subvencioniranju kamatnih stopa kredita (programi Hrvatske banke za obnovu i razvitak ili nekom programu županije), COVID mjerama ili razvoju turizma ili poljoprivrede. Za pregled poticaja kliknite na POVEZNICU.

Radna skupina raspravljala je i o provedbi Zakona o elektroničkim medijima, nastavno na nedavni sastanak s ravnateljem Agencije za elektroničke medije Josipom Popovcem.

Za novu voditeljicu Radne skupine izabrana je Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske županije, a za njene zamjenike Vlatka Vučić-Marasović iz Zadarske županije i Bernardo Pahor iz Karlovačke županije. 

Pročitano 216 puta

Zadnje objave

siječnja 06, 2022

Županova čestitka episkopu dalmatinskom povodom pravoslavnog Božića

U povodu pravoslavnog Božića koji se slavi u petak, 7. siječnja župan Božidar Longin…
siječnja 06, 2022

Župan Longin posjetio graničnu policiju: Sigurnost je brend Zadarske županije

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Vicković u pratnji načelnika Policijske…
Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine stiglo u Zadarsku županiju
prosinca 23, 2021

Betlehemsko svjetlo stiglo u Zadarsku županiju

Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine stiglo u Zadarsku županiju. Mladi izviđači iz…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA