Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Donacija vrijedne medicinske opreme u Specijalnoj bolnici u Biogradu

Posted On Srijeda, 10 studenoga 2021 15:23
U Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu predstavljena je vrijedna medicinska oprema koju je donirala tvrtka Ilirija U Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu predstavljena je vrijedna medicinska oprema koju je donirala tvrtka Ilirija

U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru predstavljena je vrijedna medicinska oprema koju je donirala tvrtka Ilirija d.d. Riječ je o aparatu za limfnu drenažu te popratnoj dijagnostičkoj opremi, a ukupna vrijednost ove donacije iznosi 155.000,00 kuna.

Ravnatelj biogradske bolnice Mate Kutleša je zahvalio na donaciji ističući da će se zahvaljujući pristigloj opremi broj operativnih zahvata povećati te ubrzati dijagnostika i rehabilitacija. Iskazao je želju da se ova dosadašnja uspješna suradnja nastavi kroz nove projekte i inicijative s kojima se podiže razina kvalitete bolničkih usluga s ciljem da Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru prema postojećim planovima razvoja postane regionalni referentni centar za ortopediju na dobrobit svih korisnika njezinih zdravstvenih usluga.

„Oprema će značajno poboljšati zdravstvene usluge Ortopedske bolnice te pacijentima pružiti brže dijagnostičke pretrage, modernije kirurške zahvate, a samim tim i olakšati dijagnosticiranje i određivanje adekvatne terapije našim pacijentima. Dio opreme je nabavljen iz decentraliziranih sredstava, dok su donacijom nabavljeni dijelovi za artroskopski stup na odjelu za ortopediju, aparat za limfnu drenažu ili presomat za fizikalnu terapiju te citocentrifuga za medicinsko-biokemijski laboratorij“, istaknuo je ravnatelj Kutleša koji je sa svojim djelatnicima predstavio novu opremu u nazočnosti župana Božidara Longina, gradonačelnika Biograda na Moru Ivana Kneza, direktora HGK - Županijske komore Zadar Denisa Ikića, predsjednika Uprave Ilirije d.d. Gorana Ražnjevića i zamjenika ravnatelja bolnice dr. Branka Uhode.

„Lijepo je činiti dobro, a čineći dobro bolnici činimo dobro svima nama. Drago mi je da vidim pozitivne reakcije kako od strane ravnatelja bolnice, liječničkog i bolničkog osoblja, gradonačelnika Biograda te zahvaljujem na velikodušnoj donaciji tvrtke Ilirija koja zaista predstavlja konkretan primjer suradnje našeg gospodarstva i bolničkog sustava. Zadarska županija kao osnivač kontinuirano ulaže u svoje zdravstvene ustanove pa tako i u Specijalnu bolnicu za ortopediju Biograd na Moru koja ima svoju tradiciju dugu preko 80 godina. Veseli me što smo pronašli zajednički stav s Gradom Biogradom na Moru te sam siguran da je to preduvjet za put na kojem će biogradska bolnica ostvariti svoj napredak i značajan razvojni iskorak“, rekao je tom prigodom župan Longin. 

Projekt zdravstvenog turizma, odnosno dogradnje i rekonstrukcije Specijalne bolnice za ortopediju koji je predstavljen u Ministarstvu turizma bit će financiran iz Fonda za otpornost i oporavak, a projektna dokumentacija je u izradi te financirana dijelom od strane Grada Biograda i Zadarske županije.

„Natječaj za obnovu i izgradnju novih kapaciteta bolnice će biti otvoren u travnju 2022. godine. Djelatnosti Specijalne bolnice u Biogradu želimo proširiti i oplemeniti dodatnim sadržajima koji će u budućnosti dovesti do novih zapošljavanja. Jedan od ciljeva jest da dugogodišnju tradiciju i kvalitetnu reputaciju ove bolnice u ortopediji iskoristimo za dodatan iskorak u rehabilitacijskom liječenju, ali i za razvoj zdravstvenog turizma“, najavio je gradonačelnik Knez, ujedno i predsjednik Upravnog vijeća Ortopedske bolnice, ističući da bolnica zahtjeva modernizaciju te je prioritet u razvojnim planovima grada Biograda na Moru.

„Ovo je skromni doprinos naše tvrtke, ali predstavlja trend koji trebaju slijediti svi koji se sukladno svojim mogućnostima mogu uključiti te pomoći razvoj ove bolnice.Ilirija ima ozbiljnu namjeru da se projekt zdravstvenog turizma ostvari te će ga sigurno podržati. Najveća vrijednost ove donacije i naših susreta je zajednički stav oko smjera u kojem treba ići te nastaviti suživot i poboljšati ga svatko sa svog gospodarskog i društvenog aspekta“, kazao je Goran Ražnjević, predsjednik uprave Ilirije.    

„Lijepo je čuti predstavljene razvojne planove prema kojima će bolnica postati središte rekreativnog i liječilišnog turizma. Čestitam gospodinu Ražnjeviću i Iliriji koja posluje na način da se posljednjih nekoliko godina svrstava u sam vrh tvrtki s uspješnim društveno odgovornim poslovanjem u Hrvatskoj. Hvala vam na ovoj donaciji kao i i drugima kojima ste do sada značajno pomogli rad ove ustanove“, pridružio se čestitkama direktor HGK - Županijske komore Zadar Denis Ikić.

Pročitano 339 puta

Zadnje objave

studenoga 26, 2021

NAJAVA 4. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

4. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 3. prosinca (petak)…
studenoga 16, 2021

NAJAVA 5. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

5. sjednica Kolegija župana održat će se dana 17. studenoga (srijeda) 2021. godine u…
studenoga 15, 2021

Županova čestitka nogometašima na plasmanu na Svjetsko prvenstvo

Povodom velikog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije i plasmana na Svjetsko…
studenoga 09, 2021

„JOINT CROSS BORDER TRAINING” – Edukativna međugranična radionica - Sastanak prekogranične suradnje Italija- Hrvatska

Zadarska županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA