Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

ON TIME – Prevencijom i ranim otkrivanjem do učinkovitijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke

Posted On Utorak, 25 svibnja 2021 14:26

Logo ON TIME

Opća bolnica Zadar od danas je bogatija za novi  dijagnostički ultrazvučni uređaj s linearnom sondom nabavljenim  u sklopu projekta ON TIME čiji je nositelj Zavod za javno zdravstvo Zadar.  Danas je obavljena primopredaja ovog najsuvremenijeg uređaja  ugovorne cijene 208.900,00 kn bez PDV-a, odnosno 261.125,00 kn s PDV-om.

„Bolnica kao jedan od projektnih partnera sudjeluje u svim zadatcima vezanim uz upravljanje i provedbu projektnih aktivnosti, sudjeluje u nabavi opreme, unapređenju znanja zdravstvenih radnika i predstavnika nevladinih organizacija, poboljšanju postupaka za rano otkrivanje i optimizaciju liječenja raka debelog crijeva i dojke.“, rekao je ravnatelj bolnice Željko Čulina.

Dodao je kako je Opća bolnica Zadar je u sklopu projekta ON Time, a kojemu je glavni cilj poboljšanje kvalitete usluga u sektoru javnog zdravstva i socijalne skrbi u prekograničnom području nabavila dva hvalevrijedna predmeta :

 „Prvi je programski paket za upravljanje sustavom za pripremu citostatika, tzv. CATO software, koji je u upotrebi od kraja travnja 2021., te zaključujemo kako zbog instalacije istog već u samim početcima uporabe, vidimo značajne promjene u brzini i kvaliteti usluga koje naša ustanova nudi onkološkim pacijentima. Drugim uređajem, upravo instaliranim dijagnostičkim ultrazvučnim uređaj s linearnom sondom naš će Odjel za kliničku radiologiju biti bolje i suvremenije opremljen kako bi svaki naš pacijent na vrijeme dobio adekvatnu i kvalitetnu dijagnostičku obradu.“, rekao je još ravnatelj Čulina dodajući kako je u zgradu Poliklinike do sada utrošeno preko 50 milijuna kuna opreme.

Glavni cilj projekta je poboljšati prevenciju, ranu dijagnozu i optimizaciju liječenja raka  poboljšanjem kvalitete usluga u javno-zdravstvenom sektoru u prekograničnom području.

Specifični cilj projekta je osnažiti medicinske djelatnike da pružaju kvalitetnije i dostupnije javne zdravstvene usluge za prevenciju, rano otkrivanje i liječenje raka debelog crijeva i dojke i podizanje svijesti ciljnih skupina o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka debelog crijeva i dojke.“, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zadar Zoran Škrgatić.

Dr. Damir Kasap, voditelj Odjela za kliničku radiologiju istaknuo je kako je UZV aparat koji je do sad korišten bio star 14 godina, te da je ovaj  novi dijagnostički uređaj  najsuvremenije generacije koji će pomoći svojim mogućnostima u ranom otkrivanju karcinoma dojke . Dodao je kako će ovaj odjel sa nedavno nabavljenim najsuvremenijim mamografom na  svijetu i prvim  takvim  u Hrvatskoj biti najsuvremenije opremljen odjel čime će se zaokružiti dijagnostika  bolesti dojke u Zadru.

Projekt ON TIME – Prevencijom i ranim otkrivanjem do učinkovitijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke odobren je za financiranje 30. listopada 2019. godine od strane Zajedničkog nadzornog odbora 2. poziva Interreg IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020. Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo Zadar (Hrvatska), dok na projektu još sudjeluju i sljedeći partneri: Opća bolnica Zadar (Hrvatska), ZU Institut za javno zdravlje Crne Gore (Crna Gora),  ZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar (Crna Gora) te Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadno – hercegovačke (Bosna i Hercegovina).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 813.445,71 eura, odnosno 6.145.580,00 kuna, uz stopu sufinanciranja 85 % bespovratnim sredstvima te 15 % iz vlastitih sredstava.

Za Zavod za javno zdravstvo Zadar vrijednost ugovora iznosi 178.000,00 eura, odnosno 1.344.790,00 kuna.

Provedba projekta započela je 1. lipnja 2020. godine i traje 24 mjeseca, do 31. svibnja 2022. godine.

 

Projektni ishodi projekta:

  • 45 educiranih zdravstvenih djelatnika
  • 1500 osoba obuhvaćenih s poboljšanim zdravstvenim uslugama

 


PROJEKT JE SUFINANCIRAN SREDSTVIMA EFRR I IPA II FONDOVA EUROPSKE UNIJE

opca

 

Pročitano 278 puta

Zadnje objave

srpnja 22, 2021

Krajem lipnja više od 60 tisuća zaposlenih u Zadarskoj županiji

Zadarska županija i na koncu šestog mjeseca 2021. godine bilježi značajno povećanje broja…
Župan Longin održao je u Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku redoviti radni sastanak s načelnicima i gradonačelnicima
srpnja 21, 2021

U Poličniku održan radni sastanak župana s gradonačelnicima i načelnicima

Župan Božidar Longin održao je danas u Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku redoviti…
srpnja 20, 2021

Župan primio zadarske vinare koji su osvojili 17 medalja na Decanteru

Župan Božidar Longin sa suradnicima primio je u Domu županije vinare iz Zadarske županije…
Prijam za KKOI Zadar osvajače dvostruke krune
srpnja 20, 2021

Prijam za KKOI Zadar osvajače dvostruke krune

Članove Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Zadar koji su ove godine osvojili…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA