Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Bibinje: U poslovnoj zoni već 50 poduzetnika, a u centru mjesta dovršava se odvodnja

Posted On Srijeda, 21 travnja 2021 16:22

Župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Općinu Bibinje gdje je u pratnji načelnika Bruna Bugarije i njegovog zamjenika Šime Sekule obišao neke od projekata koji se trenutno provode u tom mjestu. Među ostalim, grade se objekti u Poslovnoj zoni Lonići, a u samom središtu mjesta završni su radovi na sustavu odvodnje, u sklopu 6,2 milijuna kuna vrijednog projekta Aglomeracija Bibinje – Sukošan.

„Općina Bibinje stvorila je preduvjete za razvoj i diversifikaciju gospodarstva. Ostvaren je važan projekt poduzetničke zone Lonići, koja se prostire na 50 hektara zemljišta. Gotovo svaki mjesec novi poslovni subjekt otvori svoja vrata, a 50 poduzetnika prepoznalo je Općinu Bibinje kao partnera te su sve parcele namijenjene gospodarstvu prodane“, istaknuo je Šime Sekula te dodao da projekt u cjelini generira razvoj gospodarstva na području općine i osigurava ravnomjeran napredak Zadarske županije.

„Svakodnevno dobivamo upite novih investitora te ozbiljno razmišljamo o proširenju zone. Općina Bibinje, osim novih radnih mjesta dobila je i konstantni prihod za svoj proračun koji ulaže u daljnji razvitak mjesta“, kaže Sekula.

U samom središtu Bibinja, Starom selu, dovršavaju se radovi na sustavu odvodnje na koju će biti spojeno još 80 domaćinstava.

„To je jedan od najvažnijih projekata za održivi razvoj Bibinja. Hvala županu Longinu koji nam je bio na pomoći u realizaciji više projekata, od lučke infrastrukture pa do projekata vodovoda i odvodnje za koje se izborio preko Upravnog vijeća Hrvatskih voda“, rekao je načelnik Bugarija.

Župan Longin je istaknuo kako se Općina Bibinje strateški opredijelila za turizam, malo gospodarstvo i poljoprivredu.

„Poslovna zona Lonići je pravi primjer razvoja malog gospodarstva, a što se tiče turizma, on se može i treba razvijati održivo, odnosno ako zadržimo čisto more i okoliš. U tom smislu je i vrlo velik značaj projekta aglomeracije Bibinje-Sukošan, ali i svih projekata izgradnje vodovoda i odvodnje koji se provode na području naše županije. Na tome ćemo i dalje odlučno raditi jer želimo nastaviti održivi razvoj naše županije“, poručio je Longin.

Pročitano 75 puta

Zadnje objave

travnja 29, 2021

PROGRAM POTPORA POLJOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU NA PODRUČJU ZADARSKE ŽUPANIJE (2021. – 2023. GODINA)

Župan Zadarske županije dana 29. travnja 2021. godine, donio je Program potpora…
travnja 23, 2021

Nin dobio novu zgradu Hitne pomoći, u tijeku projekt Aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi

Župan Božidar Longin sa suradnicima je posjetio Grad Nin i Općinu Privlaka u kojima se…
travnja 20, 2021

Krajem ožujka u Zadarskoj županiji tisuću zaposlenih više nego godinu ranije

Zadarska županija unatoč korona krizi i na koncu trećeg mjeseca 2021. godine bilježi…
travnja 13, 2021

Dovršen most na Karišnici: Kroz kvalitetnu prometnu infrastrukturu osiguravamo sigurnu županiju

Dovršeni su radovi na novom mostu preko rijeke Karišnice, koji spaja Donji i Gornji…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA