Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana konstituirajuća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Zadarske županije

Posted On Utorak, 30 ožujka 2021 15:03

Uz nazočnost predstavnika  Hrvatske udruge poslodavaca, Nezavisnih hrvatskih sindikata, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Matice hrvatskih sindikata i Zadarske županije, u utorak, 30. ožujka 2021. godine, održana je konstituirajuća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Zadarske županije na kojoj je za predsjednika jednoglasno izabran Lovro Jurišić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije.

Dopredsjednicima postali su predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca Boris Budan i predstavnica Matice hrvatskih sindikata Dajana Subić, a tajnicom Sanja Bubičić iz Zadarske županije.  

Čestitajući predsjedniku na izboru, župan Božidar Longin istaknuo je značaj suradnje i jačanja međusobnog povjerenja rekavši: Na takav način zajednički možemo djelovati na poboljšanje poduzetničke klime, zdravstvenu, socijalnu i poreznu politiku, izvanproračunska davanja, obrazovanje, tržište rada, kao i na optimalno korištenje vlastitih razvojnih prednosti.

U nastavku donesen je Poslovnik o radu te je, nakon rasprave o predloženim tema koje će se razmatrati u tekućoj godini, usvojen i Program rada za 2021. godinu.

U raspravi, uz naglašavanje potrebe kvalitetnijeg informiranja poduzetnika o mogućnostima financiranja iz EU fondova, u kontekstu pandemije koronavirusne bolesti istaknuta je potreba povećanja broja zdravstvenih djelatnika, osobito u ustanovama socijalne skrbi, koje imaju problem pronalaska medicinskog osoblja.

Najavivši sudjelovanje kompetentnih vanjskih stručnjaka na budućim sjednicama, predsjednik je zaključio konstituirajuću sjednicu naglasivši važnost uspostave i razvoja tripartitnog socijalnog dijaloga među članovima Vijeća s ciljem zaštite i promicanja gospodarskih i socijalnih prava te interesa radnika i poslodavaca i uvođenja usklađene gospodarske, socijalne, porezne i razvojne politike na području Zadarske županije.

Pročitano 807 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA