Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Nastavlja se izrada Plana razvoja Zadarske županije za razdoblje 2021.-2027.

Posted On Petak, 26 ožujka 2021 15:10

Druga sjednica Partnerskog vijeća, savjetodavnog tijela osnovanog u svrhu praćenja pripreme i provedbe Plana razvoja Zadarske županije, održana je virtualnim putem u četvrtak, 25. ožujka 2021. godine. Županijska skupština Zadarske županije pokrenula je proces izrade Plana razvoja Zadarske županije za razdoblje 2021.-2027., koji je temeljni strateški razvojni akt s definiranom vizijom, prioritetnim razvojnim politikama i ciljevima za razvoj Zadarske županije.

U nazočnosti 31 člana, na sjednici je usvojen prijedlog Osnovne analize Plana razvoja Zadarske županije, prijedlog Analize i identifikacije globalnih nacionalnih trendova relevantnih za Zadarsku županiju u srednjoročnom razdoblju 2021. – 2027. te prijedlog SWOT analize.

„Plan razvoja Zadarske županije krovni je strateški dokument na regionalnoj razini te ovim našim radom na njemu predlažemo smjerove u kojima će se dalje razvijati  županija. On je podloga koja se koristi za izradu projekata koji se prijavljuju za bespovratna sredstva u nadolazećoj financijskoj perspektivi. U ovim vremenima, kad smo svi pogođeni posljedicama koje sa sobom nosi kriza prouzrokovana pandemijom, više nego ikad važno je promišljeno strateški planirati i što više se okretati prema EU sredstvima. Dosadašnja iskustva pokazala su kako je upravo to najbolji način na koji se uspješno prevladavaju krize koje nas uvijek nauče zajedništvu i solidarnosti“, poručio je župan Longin.

Odlukom županjske skupštine nositelj izrade Plana razvoja Zadarske županije je regionalni koordinator, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

„Tijekom prošle godine izrađena je Osnovna analiza koja je ponovno osvježena svim novim pokazateljima koje je nažalost donijela pandemija uzrokovana bolešću COVID-19, tako da zaista možemo reći da naša Analiza sadrži sve nove dostupne podatke. Kroz rad fokus grupa i tematskih radnih skupina identificirali smo razvojne izazove, potrebe i potencijale naše županije. Riječ je o procesu koji je uključio više od 120 različitih institucija, organizacija, tvrtki i udruga te više od 230 stručnjaka iz različitih razvojnih sektora. Proveli smo i upitnik pod nazivom „Budućnost Zadarske županije kakvu želimo“ kroz koju su svi zainteresirani mogli iznijeti svoje stavove i poglede o razvoju Zadarske županije. Šira javnost bit će uključena u  kreiranje ovog Plana razvoja i putem Otvorenog savjetovanja koje planiramo provesti“, pojasnila je ravnateljica Dujmović Vuković.

Potom je Martina Matešić, voditeljica Odjela za strateško planiranje u Agenciji ZADRA NOVA predstavila prijedlog Osnovne analize te istaknula najveće izazove u njenoj izradi, dok je prijedlog SWOT analize predstavila Lucija Katalinić, savjetnica u Agenciji za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Prijedlog Analize i identifikacije globalnih nacionalnih trendova relevantnih za Zadarsku županiju u srednjoročnom razdoblju 2021. – 2027. izradilo je Sveučilište u Zadru, a prezentirao ga je prorektor prof. dr. sc. Josip Faričić.

Pročitano 997 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA