Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Državni tajnik Šime Erlić uručio dva ugovora za projekte u Zadru

Posted On Ponedjeljak, 15 ožujka 2021 16:10

Nova dva vrijedna ugovora stigla su u Zadar. Državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić uručio je gradonačelniku Zadra Branku Dukiću dva ugovora vijedna više od 6,5 milijuna kuna, za uređenje okoliša budućeg Centra za mlade te za izgradnju senzoričkog parka koji će se smjestiti na području parka Vruljica. Uručenju ugovora nazočio je i župan Božidar Longin.

Kako se građevinski radovi na uređenju Centra za mlade privode kraju i trebali bi biti gotovi do lipnja, na njih će se nastaviti radovi na uređenju okoliša. Projekt ''Centar za mlade (faza II.) – Parterno uređenje okoliša Centra za mlade u sklopu bivše vojarne u ulici Stjepana Radića u Zadru'' vrijedan je 3,6 milijuna kuna, a provodit će se do kraja lipnja 2022. 

Drugi projekt, „Inclusive Play“ - Jačanje kvalitete usluga u sektoru javnog zdravstva i socijalne skrbi, prijavljen je na drugi poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska–Bosna i Hercegovina-Crna Gora za razdoblje 2014. - 2020. Ukupna vrijednost projekta je 948.203,15 EUR, od čega je ukupni budžet Grada Zadra 394.563,00 EUR. Projekt promovira stvaranje inkluzivnih zajednica te doprinosi poboljšanju politika i usluga koje doprinose socijalnoj inkluziji osoba s poteškoćama u razvoju. U sklopu projekta predviđena je izgradnja senzoričkog parka koji će se smjestiti na području parka u Vruljici. Prvenstvena namjena budućeg parka je poboljšanje kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju na području grada i šire, te poboljšanje standarda pružanja socijalnih usluga.

„Cilj je da zajedničkim sredstvima razvijamo grad. Ovim ugovorom zaključili smo ITU alokaciju iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija, te je 173,5 milijuna kuna povučeno za urbani razvoj grada. Zadar je postao jedan od prvih gradova koji je to ugovorio i sada treba na najbolji način realizirati projekte do 2023. godine. Zanimljivo je da je Centar za mlade bio prvi potpisan ugovor iz ITU mehanizma, na istom ovom mjestu, a ovaj današnji, uređenje okoliša je posljednji kojim ćemo zaokružiti cjelinu i dobiti novo uređenje proširenog centra grada“, naglasio je državni tajnik Erlić.

„Iz ovih projekata vidi se kako Grad ciljano i promišljeno radi. Završavamo centar Mocire, a uz njega i dva vezana projekta. Jedan je Podrška razvoju rane intervencije na području Zadra i Zadarske županije, a drugi ovaj današnji, Inclusive Play. Tako ćemo dobiti mobilni tim stručne pomoći za djecu s poteškoćama, a i novi pristup terapiji kroz izgradnju multisenzorskog igrališta u Vruljici.  Vezano uz Centar za mlade, dovršili smo i projekt ZadrugArt, kroz koji smo uspostavili međusektorsku suradnju kod donošenja politika od važnosti za razvoj kulture Grada“, istaknuo je gradonačelnik Dukić, dok je župan Longin najavio da će kompleks bivše vojarne u kojoj je smješten Centar za mlade kroz skoro vrijeme postati domom Zadarske županije i njezinih ustanova.

„Drugim riječima, postajemo susjedi i stoga me osobito veseli da će izgled ovoga sad već desetljećima zapuštenog okoliša uskoro postati jednako lijepim kao i sama zgrada. Stoga upućujem čestitku gradonačelniku Dukiću i njegovim suradnicima na kvalitetno pripremjenom projektu, a svakako moram pohvaliti i i ovdje nazočnog državnog tajnika Šimu Erlića, koji je i sam bio značajan kotačić u razvojnim projektima na području Grada Zadra“, poručio je Longin dodavši da se Zadar i Zadarska županija grade i razvijaju zahvaljujući viziji, strateškom planiranju i kontinuitetu, ali i zahvaljujući dobroj suradnji lokalne i regionalne razine s Vladom RH.

Pročitano 1551 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA