Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Ražanac

Posted On Subota, 03 listopada 2020 10:20

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan općine Ražanac, uoči blagdana nebeske zaštitnice Gospe od Ružarija. Proslavi su, između ostalih, nazočili župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Vicković.

„Epidemija koronavirnusne bolesti utjecala je uvelike na gospodarstvo, a što je za posljedicu imalo i znatno lošije stanje kako u županijskom, tako i u lokalnim proračunima. Mnogi projekti su usporeni, stoga je od velikog značaja nastavak kvalitetne suradnje na svim razinama vlasti, a sve kako bismo svojim građanima osigurali bolji i sretniji život svim trenutnim nedaćama usprkos“, rekao je tom prigodom župan Longin posebno istaknuvši projekt "Aglomeracija Karinsko i Novigradsko more, Podvelebitski kanal" koji je jedan od strateških projekata ne samo za općinu Ražanac, već i za cijelu Zadarsku županiju.

„Krenuli smo s izradom studijske dokumentacije, a prema svim najavama i idućem programskom razdoblju Europske unije financirat će se izgradnja odvodnje i vodovoda, tako da imamo realne izglede da ovaj, veliki projekt, privedemo kraju“, poručio je župan.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i tradicionalna godišnja priznanja. Počasnim građaninom Općine Ražanac postumno je proglašen Marinko Miletić (pok. Frane) za razvoj turizma u Rtini kroz stvaranje perjanice hotelskog turizma u Općini Ražanac te kao inicijator i sudionik raznih društvenih i infrastrukturnih projekata tijekom svog života.

Nagrada Općine Ražanac za životno djelo dodijeljena je Nikolini Rudić, 8-godišnjoj učenici koja je svojim likovnim radom na međunarodnom natječaju Europske komisije osvojila prvo mjesto te time stekla privilegiju da se njezinim imenom nazove satelit u sklopu europskog navigacijskog satelitskog sustava Galileo.

Nagrada Općine Ražanac dodijeljena je volonterima mjesnih odbora Općine Ražanac koji su svojim nesebičnim radom pomagali svim rizičnim skupinama za vrijeme pandemije koronavirusne bolesti za zapažene rezultate i zasluge na području socijalne skrbi i humanitarne djelatnosti; Ivi Čačić za zapažene rezultate i zasluge na području školstva u Općini Ražanac te MNK Krneza za zapažene rezultate i zasluge na području športa u Općini Ražanac.

Grb Općine Ražanac dodijeljen je Božidaru Miletiću treneru ŽNK Split za uspjeh u osvajanju prvenstva i kupa Hrvatske 2019. godine te obrani naslova prvaka u 2020. godini. Grb Općine Ražanac zaslužio je i Peter Logar iz Austrije koji je uz pomoć Vlade pokrajine Tirol donirao četiri vatrogasna vozila DVD-u Ražanac, a priznanje je preuzeo dr. Nediljko Jović, predsjednik DVD Ražanac.

Pročitano 111 puta

Zadnje objave

listopada 21, 2020

Započela provedba projekta CUHaCHA - „EnhanCing Sustainable ToUrism Development through Culinary HeritAge“

Tradicionalna hrana oduvijek je igrala ključnu ulogu u kreiranju kulturološkog nasljeđa.…
listopada 15, 2020

NAJAVA 20. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

20. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. listopada…
listopada 14, 2020

NATJEČAJ za dodjelu »Nagrade za promicanje prava djeteta« u 2020. godini.

Dana 9. listopada 2020. godine Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i…
listopada 06, 2020

Čestitke Robertu Košti na nagradi na Festivalu Mali Marulić

Novo priznanje za Kazalište lutaka Zadar. Na 13. Festivalu hrvatske drame za djecu Mali…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA