Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Radni sastanak u Ministarstvu: U kolovozu pet brzobrodskih linija iz Zadra za Anconu

Posted On Ponedjeljak, 27 srpnja 2020 14:36

Zadar i Ancona bit će prometno povezani tijekom ljetne sezone s pet brzobrodskih linija, a krajem kolovoza će se donijeti odluka hoće li na toj liniji ostati katamaran ili se vraća trajekt. Rezime je to sastanka u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na kojem su sudjelovali državni tajnik Josip Bilaver, župan Zadarske županije Božidar Longin i predsjednik uprave Jadrolinije David Sopta.

Državni brodar tijekom mjeseca kolovoza održavat će pet brzobrodskih povratnih linija između Zadra i Ancone na kojima će prometovati katamaran Jelena, čija bi prva plovidba na toj liniji trebala biti u petak 31. srpnja.  

„Na taj način putnicima iz Italije bit će omogućen izravan dolazak u Zadar i to katamaranom Jelena, najmodernijim brodom u floti. Vožnja na navedenoj relaciji trajala bi svega tri i pol sata s jutarnjim polaskom iz Zadra i večernjim povratkom iz Ancone. Navedena odluka je od iznimne važnosti za grad Zadar te cijelu Zadarsku županiju, s obzirom da već duži niz godina postoji veliki interes turista iz Italije da svoj tradicionalni godišnji odmor provedu upravo u Zadru i okolici“, poručio je državni tajnik Josip Bilaver dodavši da će odluku o daljnjem nastavku vožnje brzobrodske linije ili ponovnom uvođenju trajektne linije Jadrolinija donijeti tijekom kolovoza, u koordinaciji s resornim Ministarstvom.

„Zadovoljni smo postignutim dogovorom i zahvaljujem na razumijevanju resornom ministarstvu i upravi Jadrolinije. Zadar i Ancona dvije su najbliže točke s obje strane Jadrana i ta linija zaslužuje da bude cjelogodišnja. To je iznimno važno, kako za naš turizam tako i općenito za naše gospodarstvo“, istaknuo je župan Longin.

Prema najavama, Jadrolinija bi trebala već od sutra omogućiti rezervaciju i kupnju karata za brzobrodsku liniju Zadar – Ancona te poduzeti sve daljnje komercijalne aktivnosti.

Pročitano 583 puta

Zadnje objave

siječnja 06, 2022

Županova čestitka episkopu dalmatinskom povodom pravoslavnog Božića

U povodu pravoslavnog Božića koji se slavi u petak, 7. siječnja župan Božidar Longin…
siječnja 06, 2022

Župan Longin posjetio graničnu policiju: Sigurnost je brend Zadarske županije

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Vicković u pratnji načelnika Policijske…
Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine stiglo u Zadarsku županiju
prosinca 23, 2021

Betlehemsko svjetlo stiglo u Zadarsku županiju

Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine stiglo u Zadarsku županiju. Mladi izviđači iz…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA